Már Kazahsztánban is gyártanak Hyundai modelleket


Kazahsztánban sorra nyílnak az autógyártók termelési bázisai, ahol júliustól már a Hyundai egyes személyautói is készülnek.

Néhány héttel azután, hogy megindult a Toyota Fortuner modelljének gyártása, a Kazahsztánban északi részén fekvő Kostanay városában újabb autóipari beruházás keretében júliustól már a Hyundai egyes modelljei, a Tucson, az Elantra és az i30 is készül CKD eljárás keretében, vagyis előre összeszerelt részegységekből. Eddig csupán a koreai gyártó haszongépjárműveit készítették ugyanitt. 


A Toyota Fortunert már gyártó „SaryarkaAvtoProm” társaság által létrehozott újabb projektben próbagyártás keretein belül már ebben a hónapban elkészül egy kisebb mennyiség, ám augusztustól már eladásra fognak termelni az üzemben.


Az Astana csoporthoz tartozó vállalat vezetője, Nurgala Smagulova elmondta, 2014 júliusa és 2015 júliusa között mintegy hatezer autó gyártását tervezik, a modellpaletta tagjainak száma pedig a jövőben akár hatra is emelkedhet. A kazah összeszereléssel a Hyundai Tucson, Elantra és i30 ára mindenképpen csökkenni fog, ahogyan az a Kia szintén helyben összeszerelt Sportage, Cerato és cee’d modelljeinél is tapasztalható volt.  

A SaryarkaAvtoProm Kostanayban található üzemében a Hyundai modellek ugyanarról a gyártósorról gördülnek majd le, ahol eddig Peugeot és Ssangyong modelleket szereltek össze.

Forrás: autoconsulting.com.ua

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei