Dél-Amerikában is kapható lesz a Hyundai hibrid


A Hyundai Motor bejelentette, hogy hamarosan Latin-Amerikában is kapható lesz a vállalat népszerű Sonata Hybrid modellje, amelyek első példányait Ecuadorban lehet majd megvásárolni.  

Idén Dél-Amerikában mintegy 3,42 millió új autó kerül értékesítésre, amelyből 3 500 hibrid meghajtású lehet. „A hibridek piaca nem túl nagy, ám ezeket csúcstechnikának tekintik a helyi vásárlók, így a Sonata Hybrid modellel a Hyundai a márka értékét igyekszik növelni, ami a többi modell értékesítésére is kihathat” – áll a Hyundai sajtóközleményében.

A modell első példányai Ecuadorba érkeznek majd, amely különleges jelentőséggel bír a Hyundai számára, hiszen 1976-ban hat darab Pony érkezésével itt kezdődött meg a vállalat termékeinek exportja. A térségbe érkező autók újonnan kifejlesztett hibrid vezérlőrendszerrel rendelkeznek, amely jobban alkalmazkodik az ottani hegyvidéki körülményekhez, miközben az autó átlagos fogyasztása továbbra is 6 liter/100 km alatt (5,95) maradt.  


A Hyundai tájékoztatása szerint Ecuador mellett egy éven belül megindul a modell forgalmazása Chilében, Kolumbiában és a Bahamákon is. Idén mintegy 150 autó eladását tervezik és a vásárlók visszajelzései alapján a jövőben akár bővíthetik is a hibrid modellkínálatot.

A Hyundai jelenleg a hatodik generációs Sonata és a Grandeur, míg a Kia a K5 és K7 modellekből rendelkezik hibridváltozattal, miközben fejlesztik a 2015-ös, hetedik generációs Sonata modell hibridverzióját. A 2015 elején bemutatkozó új Sonata hibrid lesz az első olyan Hyundai, amelyet akár hálózatról is lehet majd tölteni.   


A Hyundai Motor márciusig összesen 204 203 hibridmodellt értékesített, amelyekből 115 742 darabot külföldön adtak el. Az eladott mennyiség 62,2 százaléka, azaz 72 460 darab a Sonata modellből származik. Amerikában a Hyundai csoport a Toyota és a Ford mögött a harmadik helyen áll hibridek értékesítési toplistáján. A koreai vállalat szerint az új modellek bevezetésével jelentősen nőhet a hibrid modellek eladási eredménye.  

Forrás: english.yonhapnews.co.krblog.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei