A Hyundai autóiban is megjelenik az Android Auto


A Hyundai egyes 2015-ös modellévű autóiban már megtalálható lesz a Google Android Auto alkalmazása.

A több autógyártót és technológiai vállalatot is magában foglaló Open Automotive Alliance névre hallgató globális szövetség célja, hogy az autókban is elérhetővé váljon az Android rendszer. Ennek keretein belül a Hyundai jövő évi modelljeiben meegjelenik a Google Android Auto alkalmazás. Ennek révén a vezető saját Android rendszerű okostelefonját az autó saját fedélzeti rendszeréhez csatlakoztathatja a Hyundai negyedik generációs Audio Video Navigation (AVN) érintőkijelzőjén keresztül. Az Android Auto a Hyundai egyes 2015-ös modelljeiben jelenik meg először, amelyről konkrétumokat később közölnek.    


Az Android Autoval a Hyundai vezetők képesek lesznek „kivetíteni” telefonjuk kezelőrendszerét a Hyundai beépített kijelzőjére. Ez az integráció lehetőséget ad azon alkalmazások és szolgáltatások kezelésére, amelyeket hangvezérléssel kifejezetten autók rendszereihez optimalizáltak. A használat megkönnyítése érdekében a Hyundai mérnökei a belső elrendezés kialakításakor az Android Auto biztonságos, intuitív és egyszerű kezelhetőségét is szem előtt tartották. Az Android Auto a Hyundai AVN szoftverével együttműködve remekül bemutatja, hogyan kezelhető az Android telefon az autóban. A vezetők telefonjaikat USB csatlakozón keresztül kapcsolhatják össze az Android Auto rendszerével.     

A Hyundai legújabb AVN rendszereinek gyönyörű, mégis intuitív rendszerét és fejlett szolgáltatásait már eddig is többször elismerték. A mérnökök felhasználták a rendszer nyolc colos érintőkijelzőjét és a mikrofonját az Android Auto integrálásához, amelyet az Android okostelefont használók azonnal felismernek majd.


„Az Android Auto tiszta és intuitív rendszere tökéletesen illeszkedik a Hyundai Motor Group belső formai megoldásaihoz” – mondta Paul Choo, a Silicon Valley Accelerator Laboratórium igazgatója. „Célunk az, hogy az okostelefon technológiát még okosabban, biztonságosabban és kényelmesebben használhassuk az autókban. Az Android Auto pedig pont ebben segít.”

A felhasználók azonnal felismerhetik saját alap Android telefonalkalmazásaikat, így az üzenetkezelést, telefonálást, a Google Play és Google Maps alkalmazásokat, amint a telefon kapcsolódik a Hyundai rendszeréhez. Az Android Auto ezen túlmenően harmadik fél audioalkalmazásait is kínálja, így pl. Internet Rádiót is.   


A Hyundai AVN rendszerével a felhasználók egyszerre használhatják a Hyundai és az Android Auto tartalmait. Ehhez csupán egy gombnyomás szükséges attól függően, melyik rendszert kívánjuk éppen használni. Az Android rendszer látványában teljesen illeszkedik a fedélzeti rendszerekhez, amelyekben megjelennek a jól ismert Android alkalmazások ikonjai.  

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei