Akár százezer Hyundai is elkelhet Ausztráliában


Az elmúlt 24 hónap folyamatos növekedésére alapozva nem kizárt, hogy az év végéig akár 100 ezer új Hyundai modell is gazdára találhat Ausztráliában.

John Elsworth, a Hyundai Motor ausztrál képviseletének ügyvezetője szerint a vállalat növekedése stabil és fenntartható Ausztráliában. „Nem kétszámjegyű, de folyamatos, amit kezelni tudunk” – mondja. „A mi üzletágunkban nem tervezzük a céljaink elvétését. Üzleti tevékenységünket a céljainkhoz igazítjuk, dinamikusan hozzuk meg döntéseinket.”


Tavaly a Hyundai 97 006 autót adott el Ausztráliában, míg 2012-ben 91 536 autó kelt el ugyanitt. A márka számára hatalmas mérföldkő lenne a 100 ezer darab elérése, amely egy évtizede még elképzelhetetlen lett volna. Ha idén az eladások valóban elérik ezt a szintet, az különösen a gyenge ausztrál piacon lesz lenyűgöző, hiszen az 2,9 százalékkal csökkent 2013-hoz viszonyítva.


„Amikor valamelyik vállalat eléri a százezres darabszámot, azt jelenti, az adott cég felnőtté és éretté vált. Úgy gondolom, ez valódi fordulópontot jelenthet a cégnek.” A Hyundai tervei szerint belső működése még strukturáltabbá válik a jövőben azért, hogy jobban kezelje a megnövekedett vásárlói bázisát. „Valóban megpróbálunk még több figyelmet fordítani az üzletre, így ha lesz százezer új autónk, rengeteg olyan tevékenységet kell végeznünk, amellyel támogatjuk őket, ezek a dolgok pedig eljuttathatják a céget a következő szintre.” – mondja Elsworth.

Ám a folytatódó sikerek ellenére a Mazda még mindig a dél-koreai autógyártó előtt áll az idei eladások listáján, amelyet Elsworth is elismer. „Mi nem akarjuk lenyomni a Mazdát, nem erről szólnak a megbeszéléseink. Megvannak a saját céljaink, amelyek elérésére összpontosítunk. Ha ez azt jelenti, hogy egy ponton megelőzhetjük a Mazdát, legyen – de ez nem erről szól.”


Január és május között a Hyundai 2 657 Accentet, 3 448 Elantrát, 5 903 i20-at, 12 449 i30-at, 1 175 i40-et, 1 859 iLoadot, 787 iMaxot, 7 275 ix35-öt, 2 624 Santa Fét és 1 412 Velostert értékesített az ausztrál autópiacon. Novemberben pedig érkezik az új Genesis, amely egy teljesen új irányba fordítja a márkát, míg az i30, a Veloster és a Santa Fe frissített változatai még az év vége előtt megérkeznek.

Az új Genesis árát egyelőre nem határozták még meg, de az nagyjából 50-60 ezer dollár körülire várható. Elsworth szerint a modell iránt elsősorban a prémium taxivállalatok és az autókölcsönzők érdeklődhetnek majd leginkább. 

Forrás: caradvice.com.authemotorreport.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei