Amerikában is tesztelik az új Hyundai ix35 generációt


Jövőre mutatkozik be a Hyundai új ix35 modellje, amelyet kevesebb takaróelemmel most Amerikában sikerült lencsevégre kapni.

A Hyundai még 2010-ben dobta piacra a Tucsont leváltó ix35 modelljét, amelyet Dél-Korea mellett Csehországban is gyárt a koreai márka. Tavaly márciusban kapott némi modellfrissítést az autó, ám a műszaki fejlesztéseken túl ez csupán a ledes nappali menetfényekről és a ledes hátsó lámpatestekről vehető észre, az autó formája egyébként semmit sem változott.


A Hyundai folyékony szobrászatának egyik első képviselőjeként az ix35 még manapság is frissnek hat, ám a gyártó fejlesztői már az utolsó simításokat végzik a modell vadonatúj, második generációján. Ezt már korábban Svédországban, Németországban is lencsevégre kapták, most azonban Amerikából érkeztek a legfrissebb fotók, amelyeken jobban láthatóak az új modell részletei.


Az újdonság a jelenleginél kicsit nagyobbra nő majd, amelynek hűtőmaszkja a Genesis luxusmodell, vagy még inkább a Santa Fe első kialakítását hordozza majd. A hűtőrácsot körbefogó fényszórók megtartják jellegzetes formájukat, azok csupán minimális mértékben változnak. A hátsó lámpatestek azonban sokkal kecsesebbeké válnak, amelyek így a Santa Fé hátsó fényforrásaival mutatnak majd rokonságot. 


Korábban a holland importőr révén az is kiderült, hogy az új Hyundai ix35 nemcsak hagyományos hajtásláncokat kap majd, hanem egy benzines-elektromos hibridváltozat is készül belőle, valamint megkezdődik a modell tüzelőanyag-cellás változatának nagyobb sorozatgyártása.  

Forrás: autoweek.nl

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei