A sérült alkatrészek kezelése a cseh Hyundai gyárban


A Hyundai nosovicei üzemében mostantól egy új, elektronikus rendszerrel kezelik az eddig csak papíralapon regisztrált sérült alkatrészeket.

A rendszer nagyjából egy éves fejlesztésében az összeszerelő részleg mellett részt vett a termelésirányítási, minőségellenőrzési részleg, valamint a Glovis logisztikai szolgáltató vállalat is. „A rendszer egyszerűsíti a sérült alkatrészek rögzítését – a cikkszámokat, ALC kódok szűrését. Az új rendszer segíti a problémák kivizsgálását. Az irodában meg tudják határozni, hogy mely alkatrész melyik szalagon sérült meg” – magyarázza Martin Svrčina, az összeszerelő részleg munkatársa.

A rendszer működését egy törött fényszóró segítségével mutatták be. Kateřina Eliášová, a termelésellenőrzési részleg munkatársa így folytatja: „Ebben az esetben könnyebb, mivel az alkatrészen ALC kód is van. A letöltés után ki lehet választani, milyen hiba vagy sérülés történt az elemen.”  


Ezek után fontos kiválasztani, ki okozta a sérülést, a probléma leírását és beütni az elem számát. „Miután a sérült alkatrészt azonosítottuk, egy kinyomtatott azonosító címkét helyeznek rá, amely jelzi annak hibáját. Az eljárás következő lépése a minőségellenőrzési részleg feladata” – mondja Eliášová. „Amennyiben ez lehetséges, a Glovis kijavítja az alkatrészt. Ha viszont a sérülés javíthatatlan, meg kell semmisíteni” – teszi hozzá Peter Vojtek, a minőség-ellenőrzés munkatársa.

„A Termelésirányítás ellenőriz minden adatot, főleg a cikkszámokat és a mennyiségeket. A hibás alkatrész és az érintett szerelősor megjelenik a rendszerben a Glovis számára, aki megkapja ezt a jelentést” – zárja Eliášová. A rendszert a későbbiekben a többi üzemegységre is kiterjesztik majd.  

Forrás: hyundai-motor.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei