A Hyundai díjazta a legjobb fiatal vállalkozókat


A Hyundai a Hyundai Motor Europe offenbachi székhelyén rendezett gálán kihirdette az általa szervezett 2014-es „Skills for the Future” verseny nyerteseit.

A nyertes, Cross névre hallgató csapat egy új mobiltelefonos applikációt, a „Careful Eye” nevű szoftvert fejlesztette ki, majd azt piacra dobta és értékesítette. Az internet nélkül, vezeték nélküli hálózatot használva a „Careful Eye” alkalmazás lehetővé teszi a gépjármű első ülésein ülő felnőtteknek, hogy közvetlenül és biztonságosan kommunikáljanak az autó hátsó részében ülő gyerekeikkel.

Az angol Holmer Green iskola tanítványaiból álló Magneat és a Hillcrest Akadémiáról érkezett Fun Learning 4 U csapatok egyedi üzleti elképzeléseket hoztak magukkal Németországba. A Magneat műszerfal rendezője második helyet érdemelt, míg a Fun Learning 4 U fiataloknak szóló, biztonságos vezetésre nevelő játékprogramja az első ötbe juttatta a csapatot.   


„A ’Skills for the Future’ valóban értékes tapasztalat volt számunkra – nagy lökést adott számunkra Németországba utazni, és találkozni a többi európai nyertessel” – mondta Charlotte Arpino James, a Magneat ügyvezetője. „Sokat tanultunk a csapatmunkáról és hatékony kommunikációról, amelyek olyan készségek, amiket a pályánk során felhasználhatunk ahhoz, hogy kitűnjünk a tömegből.”

„A Hyundai páneurópai kezdeményezése segítséget nyújt az ifjú tehetségeknek, hogy megállják helyüket a versengő munkaerőpiacon” – mondta Tony Whitehorn, a Hyundai Motor UK vezetője. Hatalmas élmény volt a döntőbe jutott angol résztvevőket Németországba hozni, ahol mindenki remekül érezte magát és ahol a résztvevők más európai csapatokkal együttműködve egymástól inspirációt kaphattak. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy mindkét angol résztvevő az erős mezőnyben is ilyen jól teljesített.”     


A 15 versenybe nevezett csapat értékelésekor a zsűri négy fontos szempontot értékelt: Teljesítmény (a nyereségesség lehetősége és a hosszú távú növekedés biztosítása), Termék (tényleges autóipari termék vagy szolgáltatás), Innováció (leleményesség és fenntarthatóság) és Csapatmunka (a csapatok hogyan dolgoznak együtt és mutatják be a vállalatot).    

„Elkötelezettek vagyunk a gazdasági növekedés fejlesztése iránt Európában, és a jövő üzleti vezetőségébe fektetve hozzájárulhatunk egy virágzó jövőhöz” – mondta a zsűri elnökeként Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe alelnöke. „Oktatási és mentorprogramjaink segítenek legyőzni az európai munkaerőpiac hiányosságait, bíztatva a vállalkozók következő generációját és megteremtve az értékes üzleti siker alapjait.”


A legutóbbi statisztikák szerint a fiatalok munkanélküliségi szintje rekordnagyságú, 5,5 millió fiatal (a népesség 23 százaléka) van munka nélkül.

A Hyundai és a Junior Achievement – Young Enterprise (JA-YE) által létrehozott „Skills for the Future” program a fiatalok sikerhez szükséges készségeire összpontosít. A három éves kezdeményezés célja 15 ország 10 ezer diákjának elérése, amelyet 400 Hyundai önkéntes is segít.  

Allan Rushforth mellett a hatfős zsűri tagjai között olyan személyek találhatóak, mint Simone Baldassarri (Európai Bizottság Vállalkozási and Ipari Bizottságának főigazgatója), Diana Filip (ügyvezető-helyettes, JA-YE Europe), Chas Hallett (az Autocar magazin szerkesztője), Ernst Kopp (a Hyundai Motorsport karosszéria-építő részlegének vezetője) and David Labrosse (a Hyundai Motor Europe Technical Centre terméktervezési igazgatója).

Forrás: hyundaipressoffice.co.uk

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei