5,4 milliárd dollár a Hyundai elnökének vagyona


A Forbes 2013-as felmérése szerint a koreai üzletember, Mong-koo Chung nettó vagyona eléri az 5,4 milliárd dollárt.

A jelenleg a Hyundai Motor Group elnökeként tevékenykedő Chung Dél-Korea második legnagyobb vállalatcsoportját vezeti, amelynek 42 leányvállalata van. 1999-ben vette át apjától, a Hyundai konglomerátumot alapító Ju-yung Chungtól a Hyundai Motor irányítását, amelyet több részre osztott.


Mielőtt a Hyundai Motor Group vezetőjévé lépett volna elő, Chung 1977-ben a Hyundai Precision & Industry, 1981-ben a Hyundai Pipe, 1986-ban az Incheon Iron & Steel vezérigazgatói tisztségét töltötte be. 1987-től 1996-ig a Hyundai Motor Service ügyeit intézte, majd 1996 és 1998 között a Hyundai Motor Group elnöki tisztségét töltötte be. 2000 óta nemcsak a Hyundai Motor, de az időközben felvásárolt Kia Motors elnök-vezérigazgatója is.

Mong-koo Chung 1938. március 19-én született a dél-koreai Gangwon tartományban, tanulmányait pedig a Hanyang egyetemen végezte. Nős, négy gyermek édesapja.


A dél-koreai kormányzat nyomására közben első alkalommal kerültek nyilvánosságra a családi tulajdonban lévő ipari cégcsoportok (chaebol) vezetőinek 2013-as keresetei is. Korea egyik leggazdagabb üzletembereként és a Hyundai csoport első embereként Chung 14 milliárd wont, azaz mintegy 13 millió dollárt keresett, amelyből 5,2 millió dollárt a Hyundai Motor, míg a külön-külön 3,9 millió dollárt a Hyundai Mobis és a Hyundai Steel vállalatoktól kapott.   

Forrás: therichest.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei