Százezer darabot adtak el a Hyundai Grand i10-ből


A Hyundai Grand i10 modell Indiában páratlan gyorsasággal, mindössze tíz hónap alatt érte el a százezer darabos értékesítési eredményt, ráadásul már LPG változatban is kapható.

Az elődmodelljével együtt forgalomba hozott kisautó már a megjelenése utáni második hónapban felkerült India öt legkeresettebb modelljének listájára. Az egy benzines és egy dízelmotorral felszerelt autóból 2014. első öt hónapjában havonta átlagosan 9 972 darab fogyott Indiában ám a Hyundai Motor India emellett exportpiacokon is értékesíti a Grand i10-et, így a modell megjelent már Bolívia, Chile, Uruguay, Indonézia, Nepál és Dél-Afrika útjain is.   


„Értékeljük és köszönjük vásárlóinknak a márka iránt mutatott erős bizalmat, amely a Grand modellt ilyen sikeressé tehette Indiában” – kommentálta az elért eredményt Rakesh Srivastava, a Hyundai Motor India értékesítési és marketingigazgatója. „A Grand i10 új mércét állított fel minőségével, felszereltségével és technológiájával, amely még több értéket kínál a vásárlók számára. A jelentős mérföldkőnek számító százezer Hyundai Grand i10 elérése hatalmas eredmény számunkra, amelynek nagyon örülünk. Szeretnénk ezért köszönetet mondani nagyra értékelt vásárlóinknak és partnereinknek egyaránt. A Hyundai megerősíti, hogy a jövőben is világszínvonalú termékeket kíván kínálni indiai ügyfeleinek. Azéért, hogy kielégíthessük a növekvő keresletet, folyamatosan a termelési kapacitás bővítésén dolgozunk.”  


A sikert meglovagolva a benzines és dízelváltozat mellett a HMI csendesen bevezette a Grand i10 LPG változatát is. a kizárólag Magna felszereltségi szinttel kapható autógázos változatot azonban nem a modellhez kapható 1,2 literes motorral szerelték fel, hanem (az euróai változathoz hasonlóan) az indiai üzemben még mindig készülő előző i10 1,0 literes motorját kapta meg. Ezzel az erőforrással a Grand i10 68 lóerős, maximális forgatónyomatéka pedig 94 Nm.

Forrás: indianautosblog.comauto.ndtv.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei