Frissítést kap a Hyundai i40


A Hyundai európai fejlesztőközpontja közelében sikerült lefényképezni a márka középkategóriás modelljének frissített változatát.

A Hyundai még 2011-ben mutatta be a Sonatára épülő, de kifejezetten az európai piac számára kifejlesztett középkategóriás i40 modelljét, amelyet előbb kombi-, majd lépcsőshátú változatban is forgalomba hoztak. Úgy tűnik, az idén hároméves modellt hamarosan modernizálják, legalábbis erre utal az igen enyhén álcázott i40 kombi, amelyet nemrég sikerült elcsípniük a kémfotósoknak Németországban.


Az i40 prototípus csupán elöl viselt maszkot, ám azon keresztül is jól látszik az újragondolt, összesen vízszintes lécből összeállított hűtőmaszk, amely jelentős mértékben hasonlít a legfrissebb Sonata és a nemrég bemutatott ix25 modellen alkalmazott megoldáshoz. Ezzel együtt változtattak az első lökhárító formáján, amelynek fekete-fehér takarásában akár ledes nappali menetfény is lapulhat.


Más jelentősebb változás nem fedezhető fel az autón, még a kerekeket fedő dísztárcsák is azonosak a most kapható változatokéval. Ez viszont arra utalhat, hogy a Hyundai még az i40 fejlesztésének kezdeti szakaszában van, így a továbbiakban akár új formájú vagy betétű fényszórókat és hátsó lámpatesteket is illeszthetnek az autóra.  


Az i40 motorkínálata várhatóan nem változik majd jelentősen, így továbbra is 1,6 és 2,0 literes benzines és 1,7 literes dízelmotorokkal készül majd az új változat is. Habár korábban szó volt kisebb benzines turbómotorokról és erősebb dízelváltozatról, az i40 relatív alacsony eladási volumene miatt valószínűtlen az ilyen változatok megjelenése. De hátha...

Forrás: carscoops.comautoevolution.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei