A Hyundai visszahívja az Elantra Touring modelljeit


A Hyundai mintegy 60 ezer előző generációs Elantra Touring modellt hív vissza márkaszervizeibe Észak-Amerikában.

A Hyundai Motor bejelentette, hogy az Elantra Touring (Európában i30 cw) 2010 és 2012 között gyártott modelljeiből 35 ezer darabot hív vissza az Egyesült Államokban és 23 600 autót Kanadában. A visszahívás során egy pótlólagos ragasztócsíkot helyeznek el a függönylégzsák tartókeretébe, amely egy esetleges ütközés esetén a légzsák kirobbanásakor sérülést okozhat.   


Jim Trainor, a Hyundai Motor America szóvivője elmondta, eddig egyetlen ilyen eset sem fordult elő az Elantra Touring modellel kapcsolatban, viszont a 2013 márciusában hasonló okok miatt visszahívott Elantráknál tapasztaltak miatt laboratóriumi tesztelés alá vetették a Touring modellt is.

A 2013-as visszahívás azért vált szükségessé, mivel a függönylégzsákot takaró elem egy esetleges baleset során kirobbanva leválhat a helyéről. A Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) jelentése szerint egy utas füle megsérült egy ilyen esetben.


Trainor hozzátette, az Elantra Touring esetében másfajta konzolt alkalmaztak, de a laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy itt is megtörténhet egy hasonló szituáció. A Hyundai még június elején értesítette erről az NHTSA-t és közölte, hogy augusztus közepétől megkezdi az érintett autók visszahívását.

„A Hyundai… önként kezdeményezte az eljárást autóinak biztonsága és minőségének megőrzése okán, valamint azért, hogy a vásárlók továbbra is elégedettek maradjanak” – írta a koreai autógyártó közleményében.

Forrás: autonews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei