Ausztriában gyártják az új Hyundai Genesis összkerékhajtási rendszerét


A Magna International világvállalat Magna Powertrain leányvállalata szállítja a Hyundai Genesis négykerék-meghajtási rendszerét a Hyundai számára.

Az új HTRAC névre hallgató rendszer a Hyundai vadonatúj Genesis prémiumkategóriás limuzinjában debütált. A HTRAC egy olyan szabályozható rendszer, amelyben egy elektronikus, változtatható nyomatékkuplung folyamatosan szabályozza az első és hátsó tengelyekhez jutó nyomaték mértékét.    

A Magna Powertrain által kifejlesztett rendszer aktív osztóművével lehetőséget nyújt a Hyundai számára, hogy az alvázak helyszűkének kihívásain is felülemelkedjen.


„A Genesis HTRAC rendszerének bemutatása a Hyundai és a Magna Powertrain szoros együttműködésének újabb állomása, a fejlett összkerékhajtási rendszerek terén” – mondja Jake Hirsch, a Magna Powertrain elnöke.   

A Hyundai ugyan a koreai Ulsanban gyártja a hazai és a világpiacra szánt új Genesis modellt, az autóhoz szükséges összkerékhajtási rendszer azonban a Magna Powertrain Lannach és Ilz városában készül Ausztriában és onnan szállítják Dél-Koreába.

A HTRAC rendszert a vezető a körülményekhez igazodva változtathatja meg. A Normal és Eco üzemmódban mindenfajta időjárási körülmény között jobb tapadás érhető el, míg a Sport választásakor több nyomaték kerül a Genesis hátsó tengelyére.  

Forrás: automotive-business-review.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei