A Hyundai Motorsport a második dobogós helyezését érte el Lengyelországban


A Hyundai Shell World Rally Team a 2014-es WRC szezon Thierry Neuvillenek köszönhetően második dobogós helyezését érte el az akciódús Lengyel-ralin.  

A mindössze a hetedik WRC versenyén részt vevő újonccsapat pozitív hetet zárhatott, hiszen kemény munkájuk jutalmaként mindhárom versenyautójukat célba juttatták, Juho Hänninen és Hayden Paddon is a legjobb nyolcban végzett az összesítésben.  


A csapat ismét versenyképes lendületet mutatott ezen az eseményen és mindhárom Hyundai i20 WRC és azokat vezető párosok megmutatták a dobogós esélyeiket azzal, hogy a hétvége során gyors szakaszidőket regisztrálhattak. Neuville a szombati 14,41 km hosszú Stare Juchy 2 szakaszon szakaszgyőzelmet ért el, Hänninen az SS2 (Kruklanki 17.24km) szakaszon győzött, míg a Hyundai Shell WRT színeiben első WRC rendezvényén Paddon 0,7 másodperccel maradt le a pénteki SS4 (Wieliczki 12.89km) szakaszgyőzelméről.   
A Lengyel-ralin Neuville ismét megmutatta erősségét versenyképességével és elszántságával, amellyel a tízedik pozícióból feljutott a dobogóig.    


„Pozitív hétvége volt ez számunkra és örülök a dobogós eredményemnek” – mondta Neuville. „A pénteki tízedik helyről feljönni és harmadikként végezni igazán remek eredmény. A verseny kemény volt. Meg kell találni a magabiztosságodat és ha ez megvan, tényleg gyors lehetsz. Az egész csapat remek munkát végzett a hétvégén. Jól tudtunk együtt dolgozni és nyugodtan, koncentráltan tudtuk kezelni a helyzeteket. Az is jó eredmény, hogy első alkalommal mindhárom autó elérte a célvonalat.”    


Hänninen szintén megmutatta lendületét Lengyelországban a nyitónapi szakaszgyőzelmével, rendszeresen a tempót diktálok között volt és az első hatban végezve a finn pilóta a legjobb idei eredményét érte el, amely okot adhat az elégedettségre.  


„Elégedett vagyok ezzel a versennyel és összességében a csapatnak is nagyon jó hétvégéje volt” – nyilatkozta Hänninen. „A négy nap alatt nem hibáztam és néhány remek időeredményt is elértünk. Jó volt a beállítás és általánosságban is tökéletesen futott az autó. Szombaton volt néhány gond, amely hátráltatott minket, de szerencsére Thierrynek sikerült megszereznie a harmadik helyezést a csapatnak. Vasárnap reggel az első szakaszon vesztettem egy kis időt, így aztán igyekeztem, hogy megszerezzem a hatodik helyet. Egyértelműen rengeteg lelkesítő eseménnyel térünk haza erről a rendezvényről.”


Paddon immár a második ralieseményen vesz részt a csapattal, most pedig a legjobb nyolc közé hozta be a 20-as rajtszámú hyundai i20 WRC versenyautót. Az új-zélandi csapat a negyedik szuperspeciálon a második legjobb időt autózták és sikerült megőrizniük magabiztosságukat a sokszor trükkös körülmények között is.  


„Mindent összevetve jól rali volt ez, a fejlődés, a tanulás és a szórakozás hétvégéje volt” – mondja Paddon. „Elégedett vagyok az elért nyolcadik helyezéssel és azzal, hogy sikerült hozzájárulnom a csapat három autós célba érkezéséhez. Mindenki remek munkát végzett és személyesen én is elégedett vagyok azzal a fejlődéssel, amit én és John megtettünk Szardínia óta. Néhány itteni szakasz kifejezetten passzolt a stílusomhoz és úgy gondolom, megmutattuk, mire vagyunk képesek, ha igazán bízunk magunkban. Van még néhány olyan terület, amelyen dolgoznunk kell, de a második versenyünkön elégedettek lehetünk. Most további lépést kell tennünk Finnországért.”


„Nagyon büszkék lehetünk az ezen a ralin elért eredményeinkre” – mondja Michel Nandan csapatfőnök. „Célunk az volt, hogy mindhárom autót behozzuk a célba és néhány versenyképes szakaszidőt érünk el, amelyeket sikerült is teljesíteni. Mindhárom csapat erős formát mutatott, lendületesek voltak és megmutatták, mire képes a Hyundai i20 WRC, ha minden feltétel adott. Két szakaszgyőzelmünk volt Lengyelországban és begyűjtöttük második dobogós helyünket – mindezt csupán a hetedik versenyünkön. Figyelembe véve, hogy a csapat még gyerekcipőben jár, az eredmény nagyon bíztató. A csapatból mindenkinek szeretném megköszönni a támogatását, mind itt, mind pedig az alzenaui bázison. Sokat tanultunk ebből a versenyből, a nehéz és változatos feltételekből és várjuk Finnországot, ahol néhány módosítást is végrehajtunk a Hyundai i20 WRC-n, ami remélhetőleg további előrelépést hoz majd fiatal csapatunk számára.”
   

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei