250 tuningolt autó a Hyundai nemzetközi találkozóján


Tizenkét német, holland, osztrák és cseh Hyundai klub tagjai gyűltek össze a német hadsereg egykori mendingi bázisán, hogy ebben a formában első alkalommal mutassák meg egymásnak féltett kincseiket.   

Az idei találkozó immár a hatodik Hyundai összejövetel volt Németországban, ahol a körülbelül 1 500 résztvevő a gyári autókon túl rengeteg egyéni és tuningolt autókkal találkozhatott. Összesen nagyjából 250 Hyundai modellt lehetett körbenézni, legalább 150 különleges autót állítottak ki, amelyekből a szakmai zsűri választotta ki a legkülönlegesebbet.      


A luxemburgi Sandro Englaro i40 limuzinját a részletekbe menő figyelemmel egy koreai járőrautóvá alakította át. „Az interneten kerestem megfelelő mottót, amit meg is találtam” – mondja az autóőrült, aki egy barátjával lefóliázta az autót, megfelelően átalakították és egy autentikusnak hangzó „Koreai Nemzeti Járőrszolgálat” felirattal tették hitelessé az autót.


A társaságban volt a 29 éves André Stephan is, aki fekete-vörös színűre fényezett i20 kisautójával a skorpiók iránti szeretetét kívánta kifejezésre juttatni. „A pókok és az átalakított kincseim is lenyűgöznek” – mondja. A rajongó autójának csomagterét a skorpiók életterévé alakította át, amely egy sivatagot idéz.


Az esemény látogatói száraz lábakkal tudták megcsodálni a flensburgi Conny Nitschke tengeri akváriumát, hiszen az óceán világának látványos élőlényeit és növényeit airbrushtechnikával rajzolták fel a Hyundai rajongó autójára. A Team Cobra csapat költséget és fáradtságot nem kímélve alakították át Tucson autójukat azért, hogy az kapcsolódjon a tenger témához. „700 kilométeres utammal én hoztam a legmesszebbről az én tengeri Tuccimat” – mondja az immár a negyedik Hyundai találkozóján részt vevő Nitschke. „Megérte eljönni idáig. Egyszerűen remek itt, a környék pedig annyira szép és egyedülálló, hogy spontán eldöntöttem, két napot még Mendig közelében maradok” – meséli.


Peter Feldmann, a Hyundai Motor Deutchland projektvezetője szintén el volt ragadtatva az esemény helyszínétől: „Kizárólag pozitív visszajelzéseket hallok a résztvevőktől és a látogatóktól is. Általában minden évben más helyszínen tartjuk a találkozónkat. Ha a klubjaink viszont 100 százalékig egy helyért ennyire rajonganak, könnyen elképzelhető, hogy legközelebb újra Mendigben gyűlünk majd össze.”


A rendezvényen természetesen részt vettek a környék Hyundai kereskedői is, akik kiállították az aktuális modellpalettát is. Emellett a Hyundai rendezvényével együtt tartották a Trike találkozót is, így további 150 motoros is az esemény részese lehetett.      


Forrás: rhein-zeitung.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei