A Hyundai Motorsport megkezdi a 2015-ös versenyautó építését


A Hyundai megkezdte a 2015-ös i20 WRC modell első prototípusának építését, amelyet még a nyár szeretne tesztelni is.

Michel Nandan, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke a wrc.com magazinnak megerősítette, hogy a jövő évi versenyautó formája már készen van, technológiáját pedig a jelenlegi autóval szerzett tapasztalatok alapján állították össze, habár alkatrészeinek csak igen kis százalékát kapja meg a 2015-ös modell.

„Általános műszaki szempontból a koncepció hasonló, de úgy gondolom, hardver szempontjából teljesen új autót építettünk” – mondja Nandan.


Habár a Hyundai jelenlegi i20 versenyautója mindössze hat ralin van túl, a koreai autógyártó már az első pillanattól új autót tervezett indítani a rali-világbajnokság jövő évi szezonjában. „Rengeteg olyan dolog van, ami az első versenyek tapasztalataiból kerül az autóba. Egy kicsit hosszabb ideig tartott a tervezés, mivel a 2014-es autó tapasztalatai alapján fejlesztettük tovább, így az alkatrészek jelentős részét ilyen módon fejlesztettük. Az autó méretei is különbözőek, így néhány részegység nem férne el” – tette hozzá.  

Nandan az új autó fontosságát is hangsúlyozta, amely egészen 2017 elejéig elkíséri majd a csapatot, amikor a még nem konkretizált új WRC előírásoknak megfelelő új generációs autók lépnek színre.  


„Terveink szerint az új autó első tesztjeit még a nyáron elvégezzük. Addig még várunk, amíg nem leszünk készen egy megfelelő menetrend elkészítéséhez, de persze az a célunk, hogy a lehető legtöbbet tegyük meg. De mivel valóban érdekeltek vagyunk a projekt sikerében, nem szeretnénk sürgetni. Nagyon koncentrálunk erre, mivel ez nagyon fontos a jövőnk szempontjából és nem szeretnénk kihagyni semmit” – mondja Nandan, aki tesztpilótának visszahívta azt a Bryan Bouffiert, aki tavaly sokat dolgozott a 2014-es autón, most pedig a jövő évi versenyautó kialakításában vesz részt.

„Szükség van egy olyan vezetőre, aki csak erre a feladatra összpontosít, mivel rengeteg tesztet kell az elején végrehajtani, mielőtt versenypilóta is beül az autóba. Természetesen Thierry Neuville is részt vesz a projekt kezdeti részében, de az alapvető dolgokat Bryan végzi. Versenypilótáinknak rengeteg teendői vannak az események előtti tesztelésekkel és elég bonyolult mindkét projektben részt venni úgy, hogy közben azért pihenésre is jusson idő” – összegezte Nandan.  

Forrás: wrc.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei