Sebességmérésnél automatikusan fékez az új Hyundai Genesis


Eddig csak a navigációs berendezések, radardetektorok és más felszerelések segítették a gyorshajtókat abban, hogy megússzák a büntetést, ám a Hyundai új luxuslimuzinja magasabb szintre emeli a védekezést.

Az új Hyundai Genesis egyik kiegészítő rendszere nem a táblafelismerés alapján állítja be a megengedett maximális sebességet, hanem a sebességmérő műszerhez közeledve automatikusan lefékezi az autót. A rendszer azonban egyelőre nem kerül be az Európába érkező változatokba.  

Az autó a navigációs rendszer adatait használja fel, amely kapcsolatban áll a fékrendszerrel. „Az autó így tudja, hogy az adott helyen fotózhatnak, tudja, hol vannak elhelyezve a mérőműszerek és automatikusan a megadott legmagasabb sebességre csökkenti az autót” – mondta Szöulban Guido Schenken, a Hyundai szóvivője. A Genesis a mérőműszer előtt 800 méterre egy akusztikus jelet küld és kijelzi a megengedett maximális tempót. 


Arra nem tér ki a Hyundai közleménye, hogy vajon csak az előre telepített mérőműszereknél, vagy az ideiglenes, mobilegységeknél is jelez-e az autó. A jelzőrendszer mellett a Genesist további vezetéstámogató rendszerekkel, köztük távolságtartó tempomattal is felszerelték.  

A Hyundai Genesis még 2014 nyarának vége előtt megérkezik a németországi kereskedésekbe. A vételárat hivatalosan még nem közölték, ám egyes értesülések szerint az 65 ezer euró környékére várható, és az is biztos, hogy az automata traffipax-védelem nem kerül bele az európai autókba.    

Forrás: netzwelt.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei