Lekörözte a Hyundai a Ladát Oroszországban


Az iparági adatok szerint a dél-koreai Hyundai csoport idén júniusban az AvtoVaz vállalatot is megelőzve megszerezte az elsőséget Oroszországban.

A Koreai Autóipari Kutatóintézet (KARI) adatai szerint a Hyundai csoport oroszországi piaci részesedése 16,9 százalék volt júniusban, miközben az AvtoVaz ugyanebben az időszakban történelme során először a második helyre szorult vissza 15,1 százalékos piaci arányával. A Hyundai 16 754, míg a Kia 17 023 darab, azaz összesen 33 777 autót értékesített, miközben a AvtoVaz 30 114 járművet adott el.

A dél-koreai autógyártó az utóbbi időben fokozatosan tört előre az orosz autópiacon, amelynek során folyamatosan csökkent a piacot eddig uraló AvtoVaz előnye. Az előretörésben fontos szerepet játszott a vállalat szentpétervári üzemének 2011-es megnyitása, amely növelte a márkák piaci jelenlétét és lehetővé tette olyan orosz-specifikus modellek gyártását, mint a Hyundai Solaris, amely tavaly Oroszország legnépszerűbb külföldi modelljévé vált.


A Solaris és a Hyundai orosz üzemében vele párhuzamosan, azonos alapokra épülő Kia Rio kulcsszerepet játszott az eladások robbanásszerű emelkedésében. A Solarisból 10 565, míg a Rioból 8 696 darab fogyott az elmúlt hónapban Oroszországban, amellyel a Hyundai csoport 57 százalékos emelkedést regisztrálhatott az előző időszakhoz viszonyítva.

Az orosz piac harmadik helyén a Renault áll 16 479 darabbal, míg negyedikként a Toyota futott be 13 139 eladott autóval.

Mindeközben az AvtoVaz eladásai tavalyról 19 százalékkal, a Renaulté 13, a Toyotáé 11 százalékkal estek, ám a Hyundai csoport csak 2 százalékot veszített 2013-hoz viszonyítva.

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei