120 ezer új Hyundai Sonata kelhet el Kínában


A Hyundai Motor bemutatta a Sonata helyi változatát Kínában, amelyből évente mintegy 120 ezer példány eladását tervezik.

A Hyundai közzétette az első fényképeket a Sonata modell kínai változatáról, amelyet kifejezetten a kínai vásárlók igényei szerint alakítottak ki. „Az új Sonata kínai célközönsége elsősorban a harmincas éveik közepén és végén járó kínai üzletemberek, a mi célunk pedig az, hogy agresszív marketingkampánnyal évente mintegy 120 ezer darabot értékesítsünk ebből a modellből” – mondta Sung-kee Choi, a Hyundai Motor kínai marketingrészlegének vezetője.


A Kínában most bemutatkozó középkategóriás Hyundai Sonata LF a világ legnagyobb autópiacának igényei szerint került átalakításra, amely így teljes mértékben megfelel a kínai autópiac igényeinek.

Az átalakított változatot három különböző benzines erőforrással, egy 2,0 literes hengerenkénti befecskendezéses, egy 2,4 literes közvetlen befecskendezéses és egy 1,6 literes turbófeltöltéses motorral és akár hétfokozatú DCT automatával lehet megvásárolni Kínában. Az autó elöl hálós hűtőrácsot kapott, amelyek mellett a kisebb átalakításoknak köszönhetően az autó hossza 35 milliméterrel, szélessége 30, magassága pedig 10 milliméterrel növekedett meg azért, hogy az autó még méltóságteljesebb külsőt kapjon.   


Az új, immár kilencedik generációs Hyundai Sonata alapára 174 800 jüan (kb. 7,8 mFt), míg a legjobban felszerelt modellért 249 800 jüant (kb. 11,1 mFt) kell fizetni. Akárcsak a korábbi generáció, úgy az új modell is a kínai Beijing-Hyundai közös vállalat üzemeiben készül. A kínálatban még legalább egy évig gyártásban marad a Sonata nyolcadik nemzedéke is, amely jelenleg egy 2,0 literes, 161 lóerős és egy 2,4 literes, 177 lóerős benzinmotorral kapható, 181 900 és 225 900 jüan (kb. 8,1 és 10 mFt) közötti vételáron.  


A Hyundai Motor februárban összesen 103 319 autót értékesített Kínában, amely 10,3 százalékos csökkenést mutat, ennek hátterében pedig elsősorban az olcsóbb kínai konkurencia erősödése lehet. Kína középkategóriás autók iránti kereslete a várakozások szerint idén 8,3 százalékos növekedéssel 1,54 millió autóra emelkedhet.


A vállalat idén megkezdi negyedik és ötödik gyárának építését Kínában, amelynek eredményeként 2018-től évente másfél millió autót lesznek képesek értékesíteni a hatalmas országban, A hatalmas eladási mennyiséghez a jelenlegi 920-ról még idén ezer darab fölé kívánják fejleszteni kereskedőhálózatukat, amellyel a General Motors után a Hyundai válik a második olyan külföldi autógyártóvá, amely ezer darab feletti márkakereskedéssel rendelkezik.  

Forrás: english.yonhapnews.co.krenglish.yonhapnews.co.krcarnewschina.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei