Újabb termelési mérföldkőre készül a Hyundai Indiában


Az elmúlt másfél évben hat új modell mutatkozott be Indiában, amelyek segítségével a Hyundai leányvállalatának összesített termelése hamarosan elérheti a hatmillió darabot is.

A Hyundai Motor India Limited vállalat az elmúlt 18 hónapban öt új modellt, a Santa Fét, a Grand i10-et, az Xcentet, az Elite i20-at és az új Verna modellt vezette piacra. Most, hogy az elmúlt hónapban hatodikként piacra került az Elite i20 szabadidő-autós változata, az i20 Active is, a vállalat jogosan bízhat abban, hogy két autógyárában a 2015-ös gazdasági évben elkészülhet a hatmilliomodik autója is.


A Hyundai 2013 októberében, a Grand i10 modell bevezetését követően ünnepelte ötmilliomodik autójának legyártását. A mostani 6 milliós tervben összesen 4 millió hazai piacon értékesített, míg további 2 millió külföldre exportált Hyundai szerepel. A HMIL tájékoztatása szerint a vállalat tavalyi 16,2 százalékos piaci részesedését idénre 17,2 százalékosra növelte.


Rakesh Srivastava, a Hyundai értékesítési és marketingvezetője szerint a nagyjából hét hónapja kapható Elite i20 modell iránt eddig összesen 468 ezer ügyfelük érdeklődött, közülük pedig 103 960-an vásárolták is meg az autót, amelyre két és fél, három hónapot kell jelenleg várniuk. „Ez a leggyorsabb rendelésállomány az autógyártók között” – mondta. „Eddig 70 019 autót szállítottunk ki, míg a megrendelések elérik a 30 ezret.”  


A Hyundai kapacitásbővítést tervez azért, hogy a gyártósorba be tudják illeszteni az i20 Active modellt is. Miközben Srivastava ugyan elismeri, hogy a csökkenő üzemanyagárak miatt ismét előtérbe kerültek a benzinmotoros autók, az i20 Active esetében a Hyundai 50-50 százalékos keresletre számít a motorok arányában. Az új i20 Active modellt a helyi piac mellett Latin-Amerikába, Afrikába, Ázsiába és a Közel-Keletre is exportálják majd.    


„Miközben az iparág tavaly 3 százalékkal bővült, ugyanakkor mi 8 százalékkal növekedtünk. Idén 7-8 százalékos iparági növekedés várható, így mi 13 százalékos bővülésre számítunk” – összegezte Srivastava a Hyundai indiai kilátásait.

Forrás: autocarpro.in

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei