A Grand i10-re épülhet a Hyundai új egyterűje


A Hyundai jövő évben tervezi piacra dobni vadonatúj kisegyterűjét, amely a Grand i10 modellre épülhet.

A Hyundai új modelljei sikert sikerre halmoznak Indiában és a sikeres működés fenntartása érdekében a jövőben a vállalat további szegmensekben újabb modellek bevezetését tervezi. Az i20 Active után az ix25 kisterepjáró még az idén megjelenik a kínálatban, jövőre pedig egy vadonatúj, kifejezetten az indiai igények szerint összeállított kisegyterűt kívánnak piacra dobni, hogy ezzel a Honda Mobilio, a Maruti Ertiga és a Toyota Innova modelleknek állíthassanak konkurenciát.   

A Hyundai kisegyterűjének fejlesztése már előrehaladott állapotban lehet. Ahogyan az Ertiga formái közel állnak a Swifthez, úgy a koreai cég kisegyterűjének végső formavilága várhatóan a márka jól bevált kisautóinak stílusát idézi majd. Az egyik indiai lap által készített elképzelés szerint legvalószínűbb, hogy a Grand i10 és az Xcent vonásai köszönnek majd vissza az új modellen.   

A 2012-es Delhi Autószalonon bemutatott Hexaspace tanulmány szériaváltozata várhatóan hasonló méretekkel rendelkezik majd, mint a konkurensek, a formavilág mellett pedig számos közös alkatrész, alkotóelem is a kisebb modellekből érkezik majd. A Hyundai költséghatékonyság szempontjából valószínűleg inkább a kisebb Grand i10 egységeit veszik alapul, minthogy a drágább Elite i20 alkatrészei közül válogassanak.   


Motorok tekintetében viszont könnyen elképzelhető, hogy a nagyobb, nehezebb hétüléses egyterű inkább a Hyundai nagyobb motorjait kapja, így szóba jöhet a Verna 1,4-es és 1,6-os benzines és dízelmotorjai, amelyek gazdaságos üzeméhez hatfokozatú manuális váltót építenek majd be.  

A jelentős mértékben helyi alkatrészekből felépülő új Hyundai egyterű árszintjét a Maruti Ertiga és a Honda Mobilio közé lövik majd be. Az információk szerint a bemutatóra durván egy évvel az ix25 piacra vezetését követően, vagyis 2016 közepén kerülhet sor.

Forrás: indiancarsbikes.in

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei