A Hyundai Sonata Hybrid a legtakarékosabbak között


A Kelley Blue Book a Hyundai Sonata hibridváltozatát a 25 ezer dollár alatt kapható tíz legtakarékosabb amerikai autó közé választotta.

A Kelley Blue Book internetes kiadása, a KBB.com idén is elkészítette a tíz legtakarékosabb, jutányos áron kapható modelljeinek amerikai toplistáját, amelyen idén a 2015-ös Hyundai Sonata Hybrid is helyet kapott. Az iparágban szokatlan, Hyundai által az akkucsomagra biztosított élettartam-garanciájával és az EPA által hitelesített 40 mérföld/gallon (5,9 liter/100 km) országúti fogyasztásával, illetve tavaly változatlan árával a Sonata hibridváltozata ugyanolyan praktikus, mint amennyire hatékony jármű.      


„A Sonata Hybrid nemcsak kimagasló technológiát és formát ad értékként vásárlóinak, de enyhíti az üzemanyagárak iránti sokkot is” – mondta Mike O’Brien, a Hyundai Motor America terméktervezési alelnöke. „A Hyundai az alternatív járművek egyik vezetőjeként a jövőben elkötelezetten kívánja tovább növeli környezetbarát modelljeinek kínálatát.”

A 2015-ös Hyundai Sonata Hybridben dolgozó 2,4 literes, négyhengeres benzinmotorhoz egy elektromos motort illesztettek. Elektromos üzemben az autó akár 120 km/órával is képes haladni, így optimális esetben akár autópályán is teljes mértékben elektromos üzemben közlekedhet, és csak akkor van szüksége a benzinmotorra, ha nagyobb erőre van szükség. Mindez pedig jobb hatékonyságot és pénzmegtakarítást jelent a tulajdonos számára.   


„A Hyundai Sonata Hybrid megtartotta a hagyományos Sonata előkelő érzetét és luxusszolgáltatásait, miközben a hibrid meghajtásrendszer kimagasló gazdaságossága további előnyöket kínál” – mondja Jack R. Nerad, a KBB.com főszerkesztője. „Az a tény pedig, hogy a modell kifejezetten hosszú garanciát is nyújt, csak hab a tortán.”

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei