Belülről is lefotózták a készülő Hyundai Elantrát


A vadonatúj Hyundai Elantra legutóbbi tesztköreinek egyikén sikerült bepillantást nyerni a prototípus utasterébe, ahol új műszerfal fogadja majd az utasokat.

Állítólag már küszöbön áll a vadonatúj Elantra világpremierje, ennek ellenére nagy a csend a Hyundai hivatalos kommunikációjában erről a típusról. Egyes hírek szerint még ebben a hónapban lerántják a leplet a modellről, más források viszont ragaszkodnak az idei év második feléhez.


Bárhogyan is legyen, a mérnökök továbbra is megfeszített ütemben tesztelik az új Elantra egyes műszaki elemeit. A korábbinál kissé visszafogottabbra rajzolt vonalvezetésű új Elantra formájában igazodik majd a nemrég megjelent Genesis és Sonata modellekhez, de a korábbi nyilatkozatok és a kémfotók alapján sok jellegzetes formajegyet megtart a mostani generációból.  


A legfrissebb felvételek immár felfedték az új Elantra műszerfalát is, amely jelentősen átalakul a modellváltással. A stílusában leginkább a Sonata egységéhez hasonlító műszerpult közepén a Hyundai legújabb multimédiás rendszere is helyet kaphat, a tesztelt változatban azonban egy ennél jóval szerényebb, nyomógombos és még CD lejátszóval is felszerelt változatot helyeztek el. Alatta megfigyelhetjük az új szellőzőrendszer kapcsolókat, amelyek a korábbiaknál jobban kiemelkednek a középkonzolból, ezzel is javítva az ergonómiát.  


A hírek szerint egy kissé megnövelt karosszériával és ezzel együtt nagyobb belső térrel rendelkező új Hyundai Elantra motorkínálatának nagy része, így az 1,8-as és 2,0 literes benzines, valamint az 1,6-os dízel továbbfejlesztve kerül át a most futó változatból, amelyek mellett mindenképpen számítani lehet az 1,6 literes turbófeltöltős benzinmotorra csakúgy, mint a duplakuplungos, hétfokozatú automata váltóra is. Emellett a bevezetést követően idővel akár hibrid, valamint teljesen elektromos hajtáslánccal is kiegészülhet a paletta.


Az új Elantra generációt még idén bemutatják Dél-Koreában, amely után nem sokkal megérkezik fontosabb piacaira, így az Egyesült Államokba, Dél-Amerikába is. Európában várhatóan csak a jövő évben fog megjelenni, valószínűleg a mostanihoz hasonlóan kiválasztott piacokon.

Forrás: autoguide.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei