Ausztrál teszten a megújuló Hyundai Santa Fe


Ahogyan azt már megszokhattuk, a Hyundai forróságtesztre Ausztráliába vitte a Hyundai Santa Fe 2016-os prototípusát.

Előbb az ausztrál Queensland tengerpartján egy autórajongónak sikerült lencsevégre kapnia, majd a Hyundai ausztrál tesztközpontjából szivárogtak ki fotók a Hyundai még idén bemutatkozó terepjárójáról, amelynek borításai ugyan teljesen elfedik a megújuló formavilágot, a kivillanó részletek ennek ellenére sejtetni engedik, mire is számíthatunk a megújuló Santa Fével kapcsolatban.   

Az új modell várhatóan átrajzolt első kialakítást kap majd, amely eltérő formájú lámpatesteivel, merészebb hűtőmaszkjával és új lökhárítójával valószínűleg a nemrég megjelent középkategóriás Tucsonhoz igazodik majd. Az autó hátulján szintén találhatunk eltérő részletmegoldásokat, így új betétet kapnak a lámpatestek, az átrajzolt lökhárító alá pedig sportosabb kinézetű, négyzet alakú kipufogók kerültek. (Utóbbiról korábban már beszámoltam)  


Azt persze nem lehet tudni, milyen felszereltségű modell látható a képeken, viszont az autó fekete alufelnijein feszítő Hankook Ventus Prime abroncsok arra engednek következtetni, hogy ez a Santa Fe az ausztrál piacon májustól bevezetésre kerülő SR kivitel új változata lehet.  


Belül nem sok lényegi változásra számíthatunk, leginkább az anyagminőséget fejlesztik tovább, illetve a Tucsonhoz hasonlóan esetleg a Santa Fében is megjelenhetnek a kisebb modellben bemutatott biztonsági és kényelmi felszerelések, mint az aktív sávtartó, a távolságtartó tempomat és az automatikus vészfékrendszer is. 


Egyelőre bizonytalan, milyen technológiai változások történtek a Santa Fe karosszériája alatt, de valószínűsíthető, hogy az európai piacokon kapható 2,2 literes CRDi dízelmotor továbbra is a kínálat részét képezi majd. Emellett más piacokon megjelenhetnek a Hyundai saját turbófeltöltéses T-GDI motorjai is, akár a 2,0 literes vagy az 1,7 literes változatban is.


A pletykák szerint a Santa Fe a frissítés során az elsők között kaphatja meg a Hyundai e-AWD összkerékhajtási rendszerét, amely a hátsó tengelyhez rögzített elektromotorral segíti a meghajtó-rendszer működését. Egyelőre erről továbbra sincs semmi információ, csupán az bizonyos, hogy az egységek gyártása előrehaladott állapotban van.  


A Hyundai már az év elején nyilvánosságra hozta, hogy a megújuló Santa Fe még idén, az év második felében megjelenik, amelyre legjobb alkalom a terepjárók fő piacának tekintett Amerika, azon belül is a novemberi Los Angelesi Autószalon.

Forrás: aradvice.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei