Agresszív marad az új Hyundai Elantra


Az Elantránál a Hyundai minden bizonnyal szakít majd eddigi szokásaival és az új generációt is feltűnő formatervvel látja el.

Egyelőre álcázva tesztelik a Hyundai Elantra legújabb generációját, amelynek bemutatása már küszöbön áll és a nagy kérdés az, hogy a formatervezők vajon követik-e a Genesisszel megkezdett és a Sonatával folytatott utat, visszafogottabb külsővel ruházva fel az új modellt, vagy maradnak az eredeti, feltűnő formavilágnál és azt finomítják tovább.  

Az egyes kémfotókon néhol kivillanó részletek alapján egyre inkább úgy tűnik, az Amerikában csak jövőre bemutatkozó 2017-es Elantra nem örökli meg az új Sonata lehangoló formatervét, amely annyira nem tetszik a vásárlóknak, hogy a Hyundai máris az autó áttervezéséről döntött.    


A Hyundai Folyékony Szobrászat 2.0 névre keresztelt formatervezési filozófiája mögött az a szándék húzódik meg, amelynek révén a márka új modelljeinek az eddigieknél előkelőbb, ám egyúttal visszafogottabb formavilágot szabnak. Az viszont a legutóbbbi Sonata modellnél bebizonyosodott, hogy az eredetileg a teljes palettán végigvonuló formai megújulás egyértelműen rossz irányt mutat.

„Ez egy nagyon szép jármű, de nem olyan jellegzetes, mint az, amelyet leváltott” – mondta a Sonatáról Dave Zuchowski, a Hyundai Motor America elnök-vezérigazgatója korábban.

A Hyundai illetékesei nem kívántak nyilatkozni arról, hogy az új generációs Elantra vajon megkapja-e a Folyékony Szobrászat 2.0 elemeit, viszont nem valószínű, hogy a márka formatervezői ugyanazt az utat választották, amit a Sonata esetén.


Brandon Ramirez, a Hyundai Motor America terméktervezési részlegének csoportvezetője szerint a korai vásárlói tanulmányok azt mutatták ki, a következő Elantra formaterve igen vonzó. „Ott volt a Toyota Corolla, a Honda Civic,, a Chevrolet Cruze és a Ford Focus, de az új generációs Elantra pontszámai mindnél magasabbak voltak” – mondja. „A konkurensekkel összevetve az eredmény soha nem volt még ennyire jó a Hyundai történelmében.”

Egy elem azonban bizonyosan megtalálható lesz a következő Elantra modellen is: a 2015-ös Genesis modellen bevezetett hangsúlyos hatszögletű hűtőmaszk. „A Genesis hűtőrácsához hasonló, nagyobb mintázatú hűtőmaszkot kapnak az autók a jövőben” – mondja Ramirez. „Meglátjuk, minden modell kap-e ilyet.”

A vásárlói tanulmány kimutatta azt is, hogy a gazdaságosság annak ellenére a vásárlás egyik fő tényezője, hogy a benzinárak nemrég csökkenni kezdtek. Ramirez szerint a kompakt és kiskompakt kategóriában a vásárlók számára az üzemanyag-fogyasztás a legfontosabb döntési tényező. „Még ha a benzinárak alacsonyak is, ez az, amire vágynak” – mondja, rámutatva arra, hogy egy nemrégiben készített tanulmány szerint az üzemanyagok átlagára 53 százalékkal nő 2018-ig.

Forrás: wardsauto.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei