Már bevásárlóközpontban is tankolható a Hyundai ix35 Fuel Cell


Új korszakba lépett a hidrogénautózás az Egyesült Királyságban, ahol nemrégiben átadták az ország első olyan hidrogénkútját, amely egy bevásárlóközpontban található.  

Az angol Sainsbury szupermarketlánc által üzemeltetett londoni Hendon üzletközpont területén március közepén megnyílt az első  SmartFuel® üzemanyagtöltő állomás, ahol az üzemanyagcellás autók tulajdonosai feltölthetik tartályukat. Az Air Products tulajdonában és üzemeltetésében lévő töltőállomás a Heathrow repülőtér közelében korábban felállított kúttal együtt tovább erősíti az angol főváros meglévő hidrogéninfrastruktúráját. Ezen állomások segítségével folyamatosan ellátják az egyre növekvő létszámú hidrogénautók flottáját, amelyekbe taxik, teherautók éppúgy beletartoznak, mint a Hyundai ix35 Fuel Cell számos példánya.


„A hidrogénnel működő autók hatalmas gazdasági lehetőséget jelentenek és erősíthetik nemzetközileg is elismert autóiparunkat” – mondta Matthew Hancock gazdasági miniszter. „Szeretnénk, ha az Egyesült Királyság lenne a világ legjobb olyan helye, ahol a legtöbb károsanyagmentes autó érkezik, de ehhez szükségünk van megfelelő infrastruktúrára.”


A hidrogén töltőállomás-hálózat nemcsak a széndioxid emisszió csökkentésében játszik kulcsszerepet, de javítja a levegő minőségét és segít az éghajlatváltozás leküzdésében is. A vezetők az üzemanyagcellás autók csendes működésének és lágy gyorsulásának köszönhetően élvezhetik a halk és kényelmes vezetési környezetet, miközben az autó újratöltése kevesebb,, mint három perc alatt lehetséges. Így az újratöltés és a jármű hatótávja összevethetővé válik egy hagyományos autóéval.   


A 700 bar nyomás alatt működő hendoni SmartFuel® állomás fontos része annak az angol kormányzat által is támogatott projektnek, amely az Egyesült Királyság első hidrogén közlekedési rendszerét hivatott kiépíteni.

Forrás: gasworld.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei