Duplaturbós motort kap a Hyundai Genesis


A Hyundai amerikai képviseletének vezetője elmondta, a vállalat egy vadonatúj duplaturbós V6-os erőforrással kívánja bővíteni a Genesis motorpalettáját.

Dave Zuchowski, a Hyundai Motor America elnöke szerint ezzel a lépéssel folytatják az erőforrások méretcsökkentési, illetve a turbómotorok bevezetésének stratégiáját. A 2017-2018 környékén érkező motor teljesítménye nagyjából a mostani 5,0 literes 420 lóerős V8-as környékén lesz, viszont jóval kevesebbet nyom majd annál.  

Mielőtt azonban ez az új motor megjelenne, a Hyundai további kisebb és turbófeltöltős motorokat vezet be kínálatába, hogy ezzel csökkentse a károsanyag-kibocsátás mértékét, valamint a törvényi szabályozáshoz igazítsa modelljeinek fogyasztását.


Ezen trend első képviselője a New Yorki Autószalonon bemutatott 2016-os Tucson, amelynek 1,6 literes turbófeltöltéses benzinmotorjához bármely felszereltség esetén párosítható a Hyundai 7DCT duplakuplungos automata váltója.  

„Ezt az erőforrást a továbbiakban szélesebb körben is alkalmazzuk a portfóliónkban” – mondja Zuchowski. „Kisebb motorokat fognak majd látni és egyre több turbófeltöltést. Ennek csak egy része a súly csökkentése, szinte teljes egészében a CAFE fogyasztási normatívával kapcsolatos.”  

Zuchowski valószínűleg arra a titokban fejlesztett erőforrásra utalhatott, amely először a Genesis Coupe vadonatúj változatában jelenhet meg. Az új biturbó motorról annyit lehet tudni, hogy az eddigi mérések szerint 395 lóerős teljesítményű, maximális nyomatéka pedig a mostani 5,0 literes V8-aséval megegyezően 513 Nm.

Forrás: autonews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei