Feltárult az új Hyundai Santa Fe néhány részlete


Új hátsó lámpákat és modernebb fedélzeti multimédiás rendszert már biztosan kap az idén megújuló Hyundai Santa Fe, de a legfrissebb kémfotókból további részletekre is fény derül.

A Hyundai mérnökcsapata megfeszített ütemben dolgozik a Santa Fe terepjáró frissítésén, így nem meglepő, hogy egyre gyakrabban jelennek meg a modell prototípusai a márka németországi fejlesztőközpontjának közelében.


A gondosan letakart karosszéria persze jól takarja az új Santa Fe küllemét, ennek ellenére azért látható az autó új fényszórója, újragondolt hűtőmaszkja, valamint a ködlámpafészek felett kirajzolódó LED nappali menetfény csíkja. A kémfotósnak sikerült elcsípnie a pillanatot, amikor a hátsó ajtó fedetlen maradt, így a hátsó kialakításról már jóval részletgazdagabb képet kaphatunk.


Miközben ugyanis a Santa Fe költséghatékonyan megőrzi hátsó lámpatestének alapformáját, a belső kialakítás egészen új. Mivel a Hyundai folyamatosan a német autógyártást tekinti példaképének, ezért az sem lehet meglepő, hogy a hátsó kipufogók esetében a tervezők a Mercedes AMG sportautóiról vették a mintát.   


Éppen ilyen fontos, hogy először láthatjuk a 2016-os Hyundai Santa Fe belső kialakítását is, amely első pillantásra alig különbözik a jelenleg is kapható változatokhoz képest. Amennyiben azonban jobban szemügyre vesszük, feltűnik a középkonzol kapcsolóinak újragondolása, amely ergonómiai előrelépés a mostanival szemben. A kormánytól balra található gombsoron pedig a holttérfigyelő és az eddig hiányolt motorleállító automatika kezelői is helyet kaptak.


A hírek szerint a frissítéssel érkezik a Hyundai e-AWD hibrid hajtáslánca is, amely az első kerekeket mozgató benzinmotornak segít be egy hátsó tengelyre épített elektromos hajtóművel. Ezenkívül elképzelhető egy „N” szériás sportváltozat is, amely egy 3,3 literes biturbó benzinmotorral és akár 400 lóerőt meghaladó teljesítményszinttel léphetne versenyre a BMW M és a Mercedes AMG terepjáróival.


A Hyundai előreláthatólag még az év vége előtt be kívánja mutatni az új modellt, ám könnyen elképzelhető, hogy ez csak a koreai piacra érvényes, amelyből az is következhet, hogy a Santa Fe csak jövőre, 2017-es modellként jut majd el Európába.

Forrás: autoevolution.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei