Félmillió Hyundai a cél Indiában


Új szegmensekben megjelenő vadonatúj modellek bevezetésével a Hyundai Motor India a közeljövőben akár félmillió autót is el tud majd adni hazai piacán.

A Hyundai tavaly 411 ezer új autót értékesített hazai piacán, ahol az eladási listákat olyan modellek vezetik, mint a Grand i10, az Xcent, vagy a nemrég piacra dobott Elite i20. „Arra törekszünk, hogy a hazai piacon elérjük a félmilliós határt. A nemrég bemutatott Verna ebben egy jelentős szerepet játszik majd” – mondta Rakesh Srivastava, a HMIL értékesítési alelnöke. A képviselő nem árulta el, mikorra szeretnék elérni ezt a kitűzött célt, csupán annyit mondott: „Szeretnénk hamarosan elérni ezt.”

Ahhoz azonba, hogy sikerüljön ez a terv, a vállalat egy sor új modellt kíván piacra dobni, köztük olyan autókat, amelyekkel a gyártó új szegmensekbe is belép. Egyik ilyen modelljük az Elite i20-ra épülő hobbiterepjáró, amely mellett az egyterűek között is szerencsét próbál a gyártó.


Srivastava továbbra is a hazai piac elsődlegességét hangsúlyozta, ám az autógyártó emellett termelésének 40 százalékát szeretné exportálni. A Hyundai tavaly 411 ezer darabot gyártott a hazai piacra, míg külföldre további 201 ezer autó jutott, amely 32 százalékos aránynak felel meg.  

A vállalat jelenlegi éves kapacitása 680 ezer autó, amelyet 700 ezerre lehetne bővíteni. „Elsősorban a hazai piac ellátására koncentrálunk. A piac a kormányzat különböző gazdaságélénkítő intézkedéseinek és a kamatok csökkentésének köszönhetően várhatóan növekszik majd.” – mondja Srivastava, aki a gyárépítési pletykákról is beszélt. „Még mindig van nagyjából 90 ezer darabos szabad kapacitásunk, amely elég ahhoz, hogy elérjük az 500 ezres éves célunkat a hazai piacon.”


A termelési kapacitásának 99,8 százalékát kihasználó autógyártó az új modellek érkezésére felkészülve nemrég leállította régebbi modelljeinek sorozatgyártását. A korábban már befejezett Accent termelés után nemrég megszűnt a Santro, valamint a Sonata modellek indiai gyártása is, amelyek helyére korszerű modellek gyártását tervezik, amelyekkel idén is kétszámjegyű növekedési ütemre számítanak a Hyundainál.

Forrás: timesofindia.indiatimes.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei