Jövőre bajnok lehet a Hyundai ralicsapata


Thierry Neuville már jövőre szeretné legyőzni minden riválisát a WRC-ben, idén pedig legalább egy győzelemre számít.

A 2015-ös rali-világbajnokságban Thierry Neuville, a Hyundai Motorsport első számú versneyzője még nem lesz képes a bajnoki címért harcba szállni. Az idei év ismét a Volkswagenek dominanciájáról szól, ahol főként Sebastien Ogier jelenlegi világbajnok ellen nem teremhet senkinek babér. Neuville ennek ellenére optimista és hiszi, hogy a Hyundaijal jövőre már a világbajnoki címért versenghet.   

„Ogiernak valamit nagyon el kell rontania ahhoz, hogy ne szerezze meg ismét a bajnoki címet” – ismeri el Neuville is, aki azért ennek ellenére bizakodó. „Reálisan nézve csak jövőre tudunk igazán támadni.” Többek között akkorra készül el az i20 WRC változatának következő generációja, amelyet a jövő év kezdőfutamán, Monte-Carlóban vehet birtokba.  


„Az egyértelmű, hogy az új autó fejlesztésével késésben vagyunk” – mondja a belga pilóta. „Amikor tavaly a Hyundaihoz jöttem, nyilvánvaló volt, hogy nem fogunk rögtön versenyképesekké válni és egy évet el fogok veszíteni. A mi célunk az volt, hogy már a második szezonunkban, azaz már most a Volkswagenek szintjére eljussunk.”  

Sajnos azonban azt is el kell ismernie, jelenleg még nem tartanak itt. „Úgy gondolom, az én pozíciómban nekem kell ezt a nyomást a csapatban felépíteni. A Svéd-ralin remek alkalmam adódott erre. Egy remek eredmény, amely mindenkinek megmutatta, mire vagyunk képesek. Az eredmények femutatása még mindig a legjobb motivációs erő. De még jobbakká kell válnunk.” Neuville idén a második helyet szerezte meg Svédországban.


De vajon mikor lesz a Hyundaiban annyi erő, hogy azzal győzni lehessen? „Ez még eltart egy darabig. Jelenleg néhány fejlesztés van folyamatban, amelyek remélhetőleg segítenek majd, hogy közelebb kerülhessünk a Volkswagenekhez. Mindenek előtt a motoron kell még sokat fejlesztenünk, a legtöbb azon múlik. De mindenhol lehet valamit találni. Egy versenyautó fejlesztése sosincs készen” – mondja Neuville.    

„Így vagy úgy azt gondolom, a 2015-ös szezonnak jobbnak kell lennie a korábbinál és szerintem legalább egy versenyt meg tudunk nyerni” – magyarázza Neuville, aki a tavalyi Német-ralin a Volkswagenek előtt  tudott célba érni. De vajon ha nem sikerül 2016-ban a Hyundai nagy áttörése, elképzelhető, hogy Neuville a raliba 2017-ben visszatérő Toyotához szerződjön át?  


„Még túl korai ezen gondolkodni. Jelenleg minden versenyző el van kötelezve, a Toyotának pedig még sok ideje van. A Toyotának remek versenytörténelme van, ami valami olyasmi, mint a Ferrari a Forma-1-ben. A történelemnél azonban fontosabb a tudat, hogy az ember minél előbb az élvonalba tudjon kerülni. Arra a kérdésre, vajon a Toyota képes lenne erre, még senki nem tudja a választ” – magyarázza Neuville.   

Forrás: sport1.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei