Sanghajban is bemutatkozott a vadonatúj Hyundai Tucson


A világ globális autógyártói között a koreai vállalatok is bemutatták legújabb termékeiket a most megnyílt Sanghaji Autókiállításon azért, hogy még több vásárlót vonzzanak a világ legdinamikusabban fejlődő autópiacán.   

A hivatalosan szerdán megnyitó Sanghaj Autószalonon a Hyundai is bemutatta legújabb technológiáival felszerelt termékeit, amelyek közül számos modellt kifejezetten a helyi piac igényei szerint fejlesztettek ki. A Hyundai Motor standján összesen 24 autó került kiállításra, köztük a Genesis, az Equus, valamint az ix25, ix35 és a Santa Fe modellek.


Az autószalon hivatalos megnyitóját megelőzve a Hyundai egy sajtóesemény keretei között lerántotta a leplet a vadonatúj, immár harmadik generációs Tucson tanulmányautójáról, amelyet a kínai piac igényei szerint alakítottak át. A kínai útviszonyok figyelembevételével 10 milliméterrel magasabbra emelt Tucson hálós hűtőmaszkja a széles hátsó domborításokkal együtt merésznek és kifinomultnak mutatja az új autót. A Tucson első és hátsó fényszórói futurisztikus formájúak, míg a külső tükrökhöz alumíniumbetéteket illesztettek.  

A Hyundai Motor bejelentette, hogy a vadonatúj Tucson generáció kétféle erőforrással, egy 2,0 literes GDI és egy 1,6 literes turbós GDI benzinmotorral és akár hétfokozatú, duplakuplungos automata váltóművel kerül majd forgalomba, amelynek reklámozásakor az autó fejlett biztonsági és kényelmi felszereltségére helyezik majd a hangsúlyt. A kínai változat is megkapja ugyanis mindazt a biztonságtechnikai arzenált, amely más, fejlettebb piacokon is része a csomagnak, így rendelhető lesz többek között a holttérfigyelő és a sávtartó asszisztens is.


Az autógyártó az év második felében mutatja be az autó szériaváltozatát Kínában és itt is kívánja összeszerelni a helyi piacon értékesítésre kerülő Tucson modelleket, ezzel pedig a márka pozícióját kívánják megszilárdítani a kínai piacon is egyre erősödő terepjárószegmensben.   

Forrás: yonhapnews.co.krblog.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei