Jövőre debütál a Hyundai új raliautója


A Hyundai Motorsport nemrég egy négynapos spanyolországi tesztet hajtott végre azzal az új generációs i20 WRC versenyautóval, amely a 2016-os FIA Rali-világbajnokságon mutatkozik majd be.   

A spanyol Almeriában megtartott teszten a csapat tesztpilótája, Kevin Abbring és navigátora, Sebastian Marshall, valamint Thierry Neuville és Nicoulas Gilsoul ültek az új generációs i20 WRC volánja mögé. A teszt az új autó motorjának és futóművének fejlesztésére és a nagy magasságú hegyi tesztekre koncentrálódott, amelyet lényegesen módosítottak a korábbi tesztek óta.      

A Hyundai Motorsport egy részletes tesztprogramot hozott létre az új generációs i20 WRC versenayautóhoz, amely alapján abban reménykedtek, még az idei szezonban be tudják mutatni az autót. Ennek ellenére a gyártási ütemterv hatására az új generációs i20 WRC tervezett homologizációja miatt ezen változtatniuk kellett, így a csapat új célja, hogy az autó a 2016-os FIA Rali-világbajnokság nyitófutamán, Monte-Carlóban mutatkozhasson be.  


Emellett további fejlesztések mutatkoznak be a jelenlegi Hyundai i20 WRC modellben is a 2015-ös szezon fennmaradó versenyein azért, hogy ezzel pódiumos helyezéshez segítse a WRC-ben csak második szezonját töltő csapatot.   

„Nagyon részletes tesztprogramunk volt nemrég Spanyolországban, ahol Almeria térségében az új generációs i20 WRC versenyautó új változatát tettük próbára” – mondta Michel Nandan csapatfőnök. „Kevin és Thierry a motor és futómű fejlesztésén dolgoztak, illetve a hegyi teszteken próbálták az autót, amelyek segítenek minket az autó további 2015-ös fejlesztése során. Reméltük, hogy még idén be tudjuk mutatni az új autót, de sajnos problémáink akadtak a homologizációs ütemtervvel – amelyek a háromajtós változat gyártásával kapcsolatosak – így ezek késleltetik programunkat. Ezért úgy döntöttünk, a továbbiakban is az új generációs i20 WRC ötajtós változatára koncentrálunk, amely a jövő évi Monte-Carló ralin mutatkozik majd be. Ez az újragondolt ütemterv további időt nyújt számunkra ahhoz, hogy elérjük a kívánt teljesítményt. Ugyanakkor a jelenlegi Hyundai i20 WRC is számos fontos fejlesztésen megy keresztül, amelyek reményeink szerint még idén további dobogós helyezésekhez juttatja a csapatot.”


Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei