New Yorkban is bemutatkozott a vadonatúj Hyundai Tucson


A márciusi genfi világpremiert követően a Hyundai most a New Yorki Autószalonon bemutatta a Tucson 2016-os amerikai változatát.

Az új Hyundai Tucson amerikai kivitele külső megjelenésében szinte teljesen megegyezik a már megismert európai változattal, a tervezők csupán a LED nappali menetfényt helyezték át a ködlámpa fölé.  


A Tucson amerikai változata kétféle benzinmotorral kerül piacra. A kétliteres, közvetlen befecskendezéses alapváltozat 164 lóerőt és 205 Nm nyomatékot ad le, míg az európai változatokban is megjelent 1,6-os turbós benzines egység 175 lóerőre és 265 Nm nyomatékra lesz képes.


Mindkét motorhoz rendelhető lesz az összkerékhajtási rendszer is. A kétliteres változathoz hatfokozatú automata jár, amely elsőkerék-meghajtású változatban átlagosan 9 literes fogyasztást ígér. A turbós verzió megkapja a Hyundai új hétfokozatú DCT duplakuplungos automatáját, amellyel az autó fogyasztását átlagosan 8,7 literre ígéri a gyártó.


Az új Tucson az európai kivitellel azonos méretekkel és fejlett biztonsági arzenállal rendelkezik, amelynek része a távolságtartó tempomat, a holttérfigyelő rendszer, illetve az ütközésmegelőző rendszer. Felszereltségüktől függetlenül az összes Tucson mostantól tolatókamerával rendelkezik majd Amerikában. 


A Tucson modell rendkívül népszerű a Hyundai kínálatában. Tavaly összesen 47 306 autót adtak el a típusból, 13 százalékkal többet, mint 2013-ban és csaknem kétszer annyit mint 2009-ben, amikor csupán 19 027 Tucsont vásároltak Amerikában.




Dave Zuchowski, a Hyundai Motor America vezetője elmondta, jelenleg nagyjából 45 ezer darabra korlátozott az autó elérhetősége az Egyesült Államokban, amelyet 2016-ra a duplájára kívánnak bővíteni. „Amerika autópiaca terepjáró-orientált” – mondja Zuchowski. „Ha nem vagyunk képesek ebben a szegmensben megfelelő modellt kínálni, csak nagyon nehezen tudunk részesülni a piac bővülésében.”  


Zuchowski szerint jelenleg a két terepjáróra kell helyezniük a hangsúlyt. Céljuk a Tucson mellett a Santa Fe termelésének növelése, de emellett az elkövetkező két év során további két terepjáró is bemutatkozik majd a kínálatban. „Úgy gondoljuk, sokan kiszállnak majd kompakt limuzinjaikból és egy kompakt crossovert választanak helyette” – teszi hozzá Zuchowski.


A vadonatúj Tucson generáció idén júliustól kerül a Hyundai amerikai szalonjaiba.


Forrás: carscoops.combloomberg.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei