A cseh gyárban mutatták be az új Hyundai Tucsont


A Hyundai nosovicei üzemében ünnepélyes keretek között mutatkozott be a gyár vadonatúj Tucson modellje, amelyből jövőre akár 200 ezer is készülhet itt.

Ugyan a vadonatúj Hyundai Tucson gyártása már megkezdődött a koreai márka csehországi gyáregységében is, a márka képviselői egy ünnepség keretében most bemutatták azt a magas rangú meghívott vendégek számára is. A gyár fogadóépületében megtartott rendezvényen megjelent Bohuslav Sobotka, Csehország miniszterelnöke, valamint Michaela Marksová, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium képviselője.   


„A cseh kormányzat erőteljesen támogatja a külföldi vállalatok beruházásait azért, hogy élénkítse ezzel a helyi gazdaságot és új munkahelyek ezreit teremtsék meg. Nagyon örülök annak, hogy a Hyundai jelenleg ennyire sikeres országunkban, hiszen ezzel több mint háromezer embernek ad munkát és az ország ötödik legnagyobb adófizető vállalata” – mondta Sobotka, aki emlékeztetett arra is, a Hyundai 3 milliárd cseh koronás befektetése volt Csehország történelmének legnagyobb külföldi beruházása.   


Hozzátette, hogy a fejlesztés nem áll meg itt, a következő kapcsolódó beruházás a Hyundai Mobis bővülése lesz. A koreai autógyártóhoz tartozó beszállító vállalat új üzemet épít a csehországi Mosnov ipari parkjában. A régióban jelenleg több fejlesztés is folyamatban van, amelyeket a kormányzat szintén támogat.  


„Az új autó az ix35 sikereire épít, de azonkívül, hogy ugyanabban a kategóriában indul és hasonló felépítésű, semmiben sem hasonlít elődjére” – mondta Petr Vanek, a HMMC szóvivője. „A Tucson egy vadonatúj autó, nem a korábbi ix35 frissített vagy módosított változata.” Vanek azt is elmondta, a teljesen új generáció nemcsak formailag, de minőségi, kényelmi szempontból és a motorok, váltóművek, biztonsági felszerelések terén is újat mutat.  


A HMMC idén mintegy 106 ezer új Tucson gyártását tervezi, ám a következő évtől kezdődően a modell termelési részaránya akár 60 százalékos is lehet, ami nagyjából 200 ezer darabot jelent az évente 330 ezer autót előállító cseh üzemben.


„A megrendelések száma már most is felülmúlja minden elvárásunkat, akárcsak azon országok számát tekintve, amelyekbe exportáljuk az autót. Európa és a meglévő piacok, köztük Ausztrália, Egyiptom, Törökország és Mexikó mellett mostantól a Perzsa-öböl országaiba, azaz Szaúd-Arábiába, Katarba, Kuvaitba és az Egyesült Arab Emirátusokba is szállítjuk a Tucsont” – mondta a szóvivő, aki szerint az új modellt nagyjából 60 országba exportálják majd.   


A gyárban hamarosan a Hyundai cseh kereskedői is megismerkedhetnek az új Tucsonnal, annak felszereltségével, míg az új modell forgalmazása nyár végén kezdődik meg Csehországban, ahol tavaly 1,24 millió új autót gyártottak. Ennek nagyjából felét a Skoda üzeme termelte, míg a Hyundai a megtermelt mennyiség negyedét adta. 

Forrás: novinky.czradio.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei