Oroszország kedvence ismét a Hyundai Solaris


A kedvezőtlen orosz piaci helyzetben nagyobb jelenléttel rendelkező Hyundai vállalat Accent kiskompakt modell helyi változata, a Solaris májusban letaszította trónjáról a helyi gyártású Lada Granta modellt.

Az Európai Üzleti Szövetség adatai szerint a Hyundai értékesítette a legtöbb kisautót, a helyi leányvállalat májusban ugyanis 10 654 Solarist adott el Oroszországban. Ezzel a modell újra megelőzte a helyi gyártású Lada Grantát, miután négy hónappal korábban az orosz márka visszaszerezte az orosz piac bestsellerének címét.

A pillanatnyi siker ellenére a Solaris összesített eladásai egyelőre elmaradnak a Lada Gratáétól. A Hyundai idén január és május között ugyanis 44 455 Solarist tudott értékesíteni, miközben a Lada Granta modelljéből ugyanezen időszak alatt 49 542 darab fogyott.   


A Hyundai csoport az utóbbi időszakban termelési és értékesítési céljainak megtartásával piaci jelenlétének növelésén fáradozik Oroszországban, miközben több riválisa csökkentette vagy meg is szüntette működését a veszteségeket okozó piacon.

A Hyundai májusban összesen 13 613 autót értékesített Oroszországban, ami 13 százalékkal marad el a tavalyihoz képest. Ez az eredmény azonban még így is sokkal kedvezőbb, mint a teljes orosz piac 37,6 százalékos májusi esése.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei