Történelmi csúcson a Hyundai részesedése Brazíliában


Annak ellenére, hogy Latin-Amerikában csökken a járműkereslet, még soha nem volt ilyen magas a Hyundai csoport piaci részesedése Brazíliában, mint most.  

A helyi autógyártói szövetség adatai szerint a Hyundai csoport piaci részesedése 8,9 százalékra emelkedett az idei év májusában, amely a Hyundai számára minden idők legnagyobb arányát jelenti a brazil autópiacon. A csoporton belül a Hyundainak 8,3 százalékos, míg a Kiának 0,6 százalékos részesedése van. Az idei év január-május időszakára vonatkozó részesedésük pedig 8,4 százalék.  


Történt mindez annak ellenére, hogy az autópiac helyzete jelentősen romlott Brazíliában, ahol májusban a tavalyinál 26,százalékkal kevesebb, nagyjából 205 ezer új autó talált gazdára. Ez a májusi szám az elmúlt nyolc év legalacsonyabb eredménye. A kisebb kereslet miatt a legnagyobb autógyártók kevesebb járművet adtak el. A piac három legnagyobb szereplője, a Fiat-Crysler szövetség (FCA), a Volkswagen, és a General Motors is több mint 30 százalékos eladási zuhanást volt kénytelen elszenvedni.   


A piac ötödik legnagyobb részesedésével rendelkező Hyundai Motor értékesítési eredménye is 13,6 százalékot esett, amely még ezzel is együtt is kisebb csökkenés, mint a versenytársaké, a piaci jelenlét aránya pedig éppen ennek köszönhetően növekedhetett.    

Forrás: english.yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei