Megújul a Hyundai kisteherautója


Csaknem tíz év után a Hyundai úgy döntött, új generáció helyett felújítja H-1 kishaszon-gépjárművét, amelynek tesztelését meg is kezdték Németországban.

Az idő mindig kicsit lassabban telik a haszonjárművek piacán, hiszen az autógyártók itt kevésbé érzik azt a nyomást, hogy akár évente új és újabb fejlesztést hajtsanak végre az adott modellen.   


A Hyundai első generációs H-1 modellje, amelyet H200, Libero vagy Satellite néven is forgalmaztak, 1997 és 2007 között tíz évet szolgált a márkánál, amikor megjelent a második generáció, elődjéhez hasonlóan pedig számtalan elnevezéssel (iMax, i800, H-1, Starex, iLoad, stb) forgalmaznak világszerte.  


A vállalat vélhetően az eladási sikerek miatt úgy döntött, új generáció helyett alaposan átdolgozza a jelenlegi modellt, amelynek tesztelése közben sikerült néhány kémfotót készíteni. A Hyundai mostani frissítési hullámát követve a tervezők nem változtattak a fényszórón, mindössze az új alakú, ezüstös betéttel ellátott ködlámpák tűnnek fel.


Mivel a prototípus eleje teljes takarásban van, ezért ebből arra következtethetünk, hogy az első hűtőmaszk és lökhárító jelentősebb mértékben változik majd és abban egészen biztosak lehetünk, hogy a jellegzetes, hatszögletű formavilág is visszaköszön majd az autó elején.


Miközben az autó oldalán egyáltalán nincsenek takaróelemek, vagyis ennek alapján ott a tervezők nem hajtottak végre semmilyen változtatást, az új H-1 hátsó formái minden bizonnyal más képet mutatnak majd. A modernizált hátsó lámpatest mellett feltűnik a színre fújt hátsó lökhárító eltérő, a mostaninál kerekebb formája.


Az ázsiai piacokon értékesített 2015-ös modellhez hasonlóan várhatóan számos kisebb, ám annál hasznosabb fejlesztéssel és felszereltséggel gazdagodik majd az autó. A motorkínálat várhatóan nagyjából változatlan marad, annyi azonban bizonyos, hogy a 2,5 literes, 116 és 170 lóerős és 441 Nm nyomatékkal gazdálkodó CRDi motort továbbfejlesztik, hogy kevesebb üzemanyagot fogyasszon és ezzel együtt még kisebb legyen károsanyag-kibocsátása.   


Az új H-1 pontos érkezéséről ugyan még nincsenek konkrét információk, de a képek alapján egy éven belül mindenképpen megismerhetjük azt.

Forrás: carscoops.comautoevolution.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei