Több Tucson készül a Hyundai koreai gyárában


A Hyundai Motor bejelentette, hogy egy eddig limuzinokat előállító koreai gyártósoron is megkezdik az új Tucson sorozatgyártását, amellyel a világpiacon jelentkező hatalmas keresletet kívánják kielégíteni.

A Hyundai Motor az utóbbi időszakban lassuló eladásokkal és az eredmény csökkenésével volt kénytelen szembenézni, amelynek oka részben a vállalat által gyártott népszerű hobbiterepjárók termelési kapacitásgondjai voltak.   

A Hyundai most bejelentette, hogy megegyezett a szakszervezettel és évente további 50 ezer új Tucson készülhet a gyártó ulsani 2-es számú gyárában, amely eddig az Elantra modelleket készítette. A Hyundai eddig csak egy másik gyárban készítette a Tucsont Ulsanban, amely azonban képtelen a keresletnek megfelelő mennyiséget gyártani.    


A vállalat márciusban mutatta be a vadonatúj Tucson generációt Dél-Koreában és májusban indult az észak-amerikai, ausztrál és ázsiai exportra termelés. A gyártó szerint a Tucson szűk kínálata miatt a vállalat két és fél hónapos gyártási elmaradásba került.

A Hyundai Motor amerikai vezetője már tavaly úgy nyilatkozott, hogy megduplázhatják az új Tucson amerikai értékesítését, ha annak termelése bővül Dél-Koreában.

Forrás: reuters.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei