Emelkedik a Hyundai európai piaci részesedése


Dél-Korea legnagyobb autógyártó vállalata, a Hyundai csoport májusi piaci részesedése növekedést mutat a tavalyihoz képest az európai kontinensen.  

Az Európai Autógyártó Szövetségének (ACEA) adatai alapján az összesen 27 tagot számláló Európai Unióban a Hyundai 3,2 százalékos piaci részesedést szerzett májusban, amely 0,1 százalékos növekedést jelent a tavalyi eredményhez képest. A vállalatcsoport másik pillérének számító Kia májusban kereken 3 százalékos részesedéssel rendelkezett, amely a tavaly májusi eredményhez viszonyítva 0,2 százalékos növekedésnek felel meg.

A két gyártó összesített piaci részesedését tekintve a BMW csoporttal együtt a hetedik helyen áll, míg előttük olyan gyártók vannak, mint a Volkswagen csoport, a PSA csoport, a Renault csoport és a Ford.


A tavalyihoz képest idén májusban 5,1 százalékkal több, összesen 35 899 Hyundait vásároltak az európaiak, míg Kiából 8,2 százalékkal több, 32 955 darab talált gazdára. Ezzel együtt a Hyundai csoport idei összesített értékesítési eredménye 349 450 darabra emelkedett az év első öt hónapjában, míg tavaly ugyanekkor még csak 321 904 eladott autónál tartottak, így ez 8,56 százalékos növekedést mutat. A Hyundai csoport ezzel az európai piac 6,1 százalékát birtokolja jelenleg, 0,2 százalékkal többet, mint tavaly.

Az ACEA szerint májusra 1,11 millió új autót regisztráltak Európában, amely a tavalyi 1,1 millió darabos eredményhez képest 1,3 százalékos emelkedést mutat. A piacot 25,5 százalékkal továbbra is a Volkswagen csoport uralja, ám ez 2,3 százalékkal alacsonyabb, mint tavaly. Második helyen 10,3 százalékos eredményével a PSA csoport helyezkedik el, míg őket a Renault csoport 9,6, illetve a Ford 7,2 százalékos részesedéssel követi. Ugyanekkor a Toyota csoport európai részesedése 0,3 százalékkal 3,8 százalékra esett vissza, míg a Nissan 0,5 százalékos növekedéssel 3,9 százalékra növelte piaci jelenlétét.

Forrás: koreaobserver.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei