Hatmillió Hyundai készült Indiában


A Hyundai Motor bejelentette, hogy a vállalat második külföldi üzemeként Indiában is átlépte a hatmilliós határt.

A Hyundai Motornak két gyáregysége üzemel az India délkeleti részén fekvő Chennai kikötővárosában, ahol az egységek összes éves termelési kapacitása meghaladja a 600 ezer darabot. A Hyundai első üzeme 1998-ban, míg a második 2008-ban kezdte meg működését.  

Az autógyártó tájékoztatása szerint május végéig összesen 6 004 100 autó készült el az indiai gyárban. Ez a második olyan alkalom, amikor a Hyundai Motor egyik külföldi gyára elérte ezt a mérföldkövet, miután tavaly októberben Kínában készült el a hatmilliomodik jármű.


A hatmillió legyártott autó közül 3,78 millió darabot az indiai piacon értékesítettek, míg 2,23 milliót exportáltak. A Hyundai indiai termelése 2006-ban érte el az egymilliót, míg a második gyár termelésének megindulásával szinte egy időben 2008-ban érték el a kétmilliót.

India az utóbbi években a világ negyedik legnagyobb autópiacává nőtte ki magát, ahol a Hyundai is erősíteni igyekszik pozícióit. Piaci részesedését tekintve a koreai márka a második helyen áll a Maruti-Suzuki mögött. Az indiai autópiac 2014-ben 3,2 százalékot növekedett, míg az iparági szakértők idénre 7,8 százalékos emelkedést várnak. Ennek nyomán a Hyundai elnöke korábban úgy fogalmazott, „vizsgálják” egy harmadik üzem felállításának szükségességét.    

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei