Akár már jövőre Európába is eljut a Hyundai kisterepjárója


A Hyundai ausztrál illetékesei szerint a márka két éven belül megkezdi az európai igényeknek is megfelelő kisterepjárójának gyártását, amelyet az Egyesült Államokban és Ausztráliában is piacra dobnak majd.

A Hyundai ix25 megjelenésekor a Hyundai kihangsúlyozta, hogy az ix35 modellnél is kisebb hobbiterepjárót kifejezetten a kínai piac igényei szerint fejlesztették és ott is gyártják. A kisterepjáró ezek után világhódító útra indult, hiszen Creta néven még ebben a hónapban Indiában is megkezdik az autó gyártását, de a hírek szerint jövőre az orosz piacra is megérkezik a Szentpéterváron készülő modell.


A fejlődő piacok mellett azonban a fejlett európai, amerikai és ausztrál piacokon is nagy igény mutatkozik a kisterepjárók iránt, ezért a Hyundai tervei között szerepel egy hasonló formavilágú, ám az igényesebb közönség számára is megfelelő modell piacra dobása az elkövetkező két éven belül. Erről Bill Thomas, a Hyundai Motor Company Australia PR főnöke beszélt, aki azt is elárulta, az európai kivitel valószínűleg a márka cseh üzemében készülhet majd.    


Az egyik legfontosabb változtatás, amelyet a Hyundai mérnökeinek meg kell tenniük, a modell biztonsági színvonalának növelése, hogy az ix25 európai kivitele megfeleljen mind a európai, mind az ausztrál és amerikai törésteszteknek is, amelyek jóval szigorúbbak, mint a kínaiak tesztje. Ezen túlmenően az európai kivitelben minden bizonnyal bemutatkozik majd az automatikus vészfékrendszer, valamint gazdaságosabb és tisztább benzines és dízelmotorokra is számítani lehet.


A Hyundai csoporthoz tartozó Kia már teszteli vadonatúj kisterepjáróját a Nürburgringen, amely állítólag már hibrid hajtáslánccal is készül, így joggal feltételezhető, hogy ez a rendszer később a Hyundai változatba is bekerül majd.

A legújabb információmorzsák alapján az sem kizárt, hogy a Hyundai már az idei Frankfurti Autószalonra elhozza a Creta kisterepjáróját, hogy ezzel is felmérje a típus iránt várható keresletet.  

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei