Ezüst Edison díjat nyert a Hyundai Tucson Fuel Cell


Az idei Edison Díj Gáláján a Hyundai hidrogénhajtású, zéró emissziós Tucson Fuel Cell autója az Energia és Fenntarthatóság kategóriában Ezüst Edison díjat kapott.

Az Edison Díj egy olyan, Thomas Alva Edisonról elnevezett, évente megrendezésre kerülő rendezvény, amelyen az új termékek és szolgáltatások fejlesztése területén elért innovációt díjazzák. A Hyundai Tucson Fuel Cell az első tömeggyártású hidrogénes elektromos járműként kapta ezen elismerést, amely jelenleg lízing keretében kapható az Egyesült Államokban.       

„Több mint 15 éve dolgozik a Hyundai az üzemanyagcellás járművein, amely munka célja egy kompromisszumok nélküli zéró emissziós jármű létrehozása volt” – mondja Mike O’Brien, a Hyundai Motor America terméktervezési elnöke. „Az olyan díjak, mint az előkelő Edison Díj az iparág legjobb mérnökeinek és tervezőinek látomásszerű elsőségét és kemény munkáját tükrözi vissza.”


Az Edison Díj bizottsága szerint a zsűri a vállalatok közül a legnagyobb elismerést érdemli innovációjáért és üzleti modelljéért. „A bírák a győzteseket valódi újítókként ismerik el” – mondja Frank Bonafilia, az Edison Díj vezetője.  

Az Edison díj szavazólapjain feltüntetett jelölteket egy több mint 3 ezer üzleti vezetőből álló testület ítéli meg, amelyben a korábbi díjazottakon túl egyetemi oktatók és a termékfejlesztés, formatervezés, mérnöki tervezés, tudomány vezetői is képviseltetik magukat.  

A Tucson Fuel Cell zéró emissziós jármű tavaly nyár óta kapható az Egyesült Államokban. Az üzemanyagcellás technológia hatékonyan helyettesíti az elektromos autók akkumulátorait azzal, hogy a hidrogén felhasználásával elektrokémiai folyamatban elektromos áramot hoz létre a hajtóanyag robbanása nélkül, vagyis egyetlen mozgó alkatrész sincs az üzemanyagcellában. A Tucson Fuel Cell továbbra is alkalmas napi használatra, rugalmassága a Tucson benzines modelljeivel is összevethető, így nem igényel semmilyen kompromisszumot a vásárlók részéről.   

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei