A Hyundai már a top tízben van Mexikóban


Pontosan egy évvel a márka mexikói piacra lépése után a Hyundai immár a tíz legnépszerűbb márka közé verekedte be magát Mexikóban, ahol még a Renault-t is sikerült megelőznie.

A Mexikói Autóipari Szövetség (AMIA) adatai szerint a Hyundai összesen 2 049 új autót értékesített a mexikói piacon, amellyel a kilencedik helyen áll a márkák versenyében, megelőzve az 1 005 autót értékesítő Renault-t is. Májusban a BMW 982 darabos eladásával a 11. helyen áll, míg előtte a Suzuki 970 darabbal a tízedik.   

Tavaly májusban, amikor a Hyundai belépett a mexikói piacra, a vállalat már az első hónapban 705 új autót helyezett forgalomba, amellyel a 13. legnagyobb autógyártóként mutatkozott be a Renault, a Suzuki és a Mitsubishi mögött. Tavaly júniustól egészen idén áprilisig a Hyundai folyamatosan a 10. helyen állt a márkák között, megelőzve ezzel a Suzukit és a Mitsubishit is. Májusban újabb egy helyet javítva ismét előbbre lépett, tovább közelítve a legnagyobbakhoz.  


A mexikói autópiacot májusban a Nissan 26 545 eladott autóval uralta, a második helyen a General Motors áll 19 581 darabbal, míg a Volkswagen 17 648 autóval bronzérmes helyen áll. A Hyundai idén január és május között értékesített 8 532 autójával a mexikói autópiac 1,7 százalékát birtokolja jelenleg, amely a tízedik legnagyobb.  

Júliustól már nemcsak a Hyundai, de a Kia Motors is megnyitja saját kereskedőhálózatát Mexikóban, így a Hyundai csoport piaci jelenléte várhatóan tovább emelkedik majd. Ha pedig a Kia mexikói gyára Monterreyben jövő májustól termelni is fog, a csoport piaci inváziója egész Latin-Amerikára kiterjed majd.     


Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei