A koreai elnök is támogatja a Hyundai autonóm autófejlesztéseit


Geun-hye Park, Dél-Korea elnöke szerint a Hyundai és más koreai vállalatok fejlesztései révén az ország vezető szerepet tölthet be az autonóm járműtechnológiában.

Az elnök kapcsolata a Hyundai vállalattal akkor vette kezdetét, amikor Dél-Korea történetében először hivatalba lépésekor hazai autóban – egy nyújtott Equus limuzinban – hajtott beiktatási ceremóniájára. Elődei mind külföldi presztízsmárkák autóival jelentek meg a nyilvánosság előtt.   


Az ország ipari motorjának tekinthető vállalatcsoportja és az ország első női elnöke közötti jó kapcsolatot legutóbb azzal demonstrálták, hogy Park ellátogatott a daejoni Koreai Légtérkutató Intézetbe, ahol pilóta nélküli járműveket és drónokat próbálhatott ki. Park többek között beült annak a Genesisnek a vezetőülésébe is, amelyet a Hyundai fejlett HDA (Autópálya-asszisztens – Highway Driving Assist) rendszerével szereltek fel és célja, hogy bemutassa az autonóm technológia jelenlegi állását.   

A Hyundai szóvivője elmondta, az elnök által is kipróbált HDA rendszer már az idei év második felében megjelenik a Hyundai és Kia modellek kiválasztott piacokra gyártott változataiban.


A HDA egyesíti a sávtartó, a fejlett távolságtartó tempomat és a jármű navigációs rendszerét, amellyel az autonatikusan képes kezelni néhány spontán kialakult szituációt. A Hyundai állítása szerint a HDA rendszer többek között benne lesz a vállalat első számú exporttermékében, az új Elantrában is, de megjegyezte, hogy a félig autonóm vezetési technológiák egyre alacsonyabb kategóriákban lesznek elérhetőek azért, hogy megfeleljenek a folyamatosan szigorodó európai biztonsági előírásoknak.  

Park látogatásakor 150 tudósnak, mérnöknek elmondta, a nemzetnek szüksége van arra, hogy növeljék az autonóm járműtechnológia fejlesztésébe fektetett erőfeszítéseiket. Megjegyezte, hogy jelenleg a Hyundai csoport a világ ötödik legnagyobb autógyártója és szeretné, ha Korea a feltörekvő autonóm járműtechnológia élére állna.  


Ugyanezen a találkozón Korea tudományos, információs és kommunikációs technológiáért és jövőtervezésért felelős minisztere bejelentette, hogy egy ötéves programot indítanak azért, hogy segítsék az olyan startup és kisebb vállalkozásokat, amelyek alkatrészeket vagy nagyobb egységeket gyártanának az autonóm járművekhez. Ezek az autóipari beszállítók segítséget kapnak azon tízféle komponensek, köztük pl. radarrendszerek és telekommunikációs modulok gyártásához, amelyek elengedhetetlenül szükségesek az autonóm járműtechnológiában.  

Azt is bejelentették, hogy 2019-ig Szöul mellett egy kifejezetten autonóm járművek tesztelésére szánt pályát hoznak létre, a kormányzat pedig minden bürokrációs gátat eltávolít és egyszerűsíti az előírásokat azért, hogy ezek a járművek széles körben elterjedhessenek Dél-Koreában.

Forrás: wardsauto.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei