Újabb VW tervezőt csábíthatott el a Hyundai


Az eddig a Bentley formáiért felelős Luc Donckerwolke válthatja Peter Schreyert a Hyundai koreai központjában.

Korea legnagyobb autógyártója újabb német formatervezőt csábított át a Volkswagen csoporttól: Luc Donckerwolke, aki eddig a német autóipari csoport Bentley luxusmárkájáért volt felelős, nemsokára a Hyundai-Kia formatervezési csapatának vezetőjeként Szöulban dolgozik majd.


A holland formatervező a belső információk szerint annak ellenére csatlakozik a feltörekvő szuperhatalomhoz, hogy a jelenlegi tervezőguru, Peter Schreyer még két éves szerződéssel rendelkezik a cégnél. A források szerint azért ilyen korán szerezték meg az új tervezőt, hogy a következő két éves átmeneti időszakban megismerkedhessen a koreai vállalat vállalati kultúrájával, mielőtt a 63 éves Schreyer nyugdíjba vonul.   

Donckerwolke, aki júniusban hagyta el a Vokswagen csoportot, legutóbb a Bentley formafőnökeként tevékenykedett, míg korábban a Seat márkánál rajzolta a spanyol márka új formáit. A holland tervező idén azzal került be a híradásokba, hogy azzal vádolta meg a Lincolnt, hogy a Continental tanulmányautója nagyon hasonlít a Bentley Arnage autójára.  


Schreyerhez hasonlóan Donckerwolke életútja is a Volkswagennel kötődik össze. Schreyer az első Audi TT-n dolgozott 1998-ban, míg Donckerwolke keze munkáját dicséri a Lamborghini Gallardo.  

Schreyer 2006-ban az Auditól költözött Dél-Koreába azért, hogy megteremtse a Kia egységes arculatát. Ezt követően 2012-ben a Kia három elnökének egyikévé választották, majd 2013-tól a Hyundai csoport teljes formai megjelenéséért vált felelőssé.    

Forrás: motoring.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei