Oroszországban is gyártani fogják a Hyundai Cretát


A Hyundai orosz gyára hivatalosan is megerősítette, hogy a jövőre bemutatkozó vadonatúj modelljük a Creta kisterepjáró lesz.

Ahogyan arról már korábban felröppentek hírek, a Hyundai Motor Manufacturing Russia szentpétervári üzemének kínálata jövőre egy vadonatúj terepjáró modellel bővül. Ahogyan pedig közeledik a Creta kisterepjáró indiai bemutatása, az autógyártó orosz képviselete megerősítette, hogy ez az autó készül 2016-tól Oroszországban.


A Hyundai közleménye szerint az új kompakt terepjáró célja, hogy új vásárlóréteget ismertessenek meg a márkával, ezen keresztül bővítsék a vevőkört és ezzel tovább erősítsék a márka pozícióit a gyengélkedő orosz autópiacon. Az új modell tesztelését már el is végezték, 2015 januárjában Vlagyivosztok és Szentpétervár közötti útszakaszon.


Az Oroszországban gyártandó 4 270 mm hosszú, 1780 mm széles és 1 627 mm magas új Creta tengelytávja 2 590 mm, meghajtásáról pedig egy 124 lóerős 1,6-os és egy 160 lóerős 2,0 literes benzinmotor gondoskodik majd. Az autó alapesetben elsőkerék-meghajtással rendelkezik, az összkerékhajtás külön opcióként lesz rendelhető hozzá.


A Hyundai szentpétervári üzemében jelenleg a márka orosz slágertermékét, a Solarist és annak ikertestvérét, a Kia Riot gyártják ötajtós kompakt, illetve négyajtós lépcsőshátú karosszériával. Az orosz képviselet az új Creta mellett három másik új típust is tervez piacra dobni Oroszországban.

Forrás: auto.mail.ru

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei