Már a német központban is tesztelik a Hyundai hibridjét


A Hyundai mérnökei továbbra is fejlesztik a márka első kizárólagos hibrid modelljét, amelyet legutóbb a németországi fejlesztőközpont környékén, közúton próbáltak ki.

A Honda rövid életű Insight modellje után most a Hyundai próbálkozik letaszítani a Toyota Prius hibridjét a környezetbarát modellek képzeletbeli trónjáról. A korábbi, regionálisan kínált típusváltozatokhoz képest ezen cél érdekében egy olyan globális modellt fejlesztenek, amely kizárólag hibrid hajtáslánccal kerül majd forgalomba.  



A Hyundai korábban az északi sarkkör környékén tesztelte az új Prius rivális hidegtűrő képességeit, most viszont újabb képeken tűnt fel az autó, amelyek azt bizonyítják, a prototípusok már Németországba is megérkeztek, ahol a Hyundai fejlesztőközpontjában is megkezdték az autó vizsgálatát, később pedig nyilván a Nürburgringen is kipróbálják azt.


Az autó közel végleges formája tökéletesen beleillik a Prius-Insight-Volt által meghatározott irányvonalba, a jellegzetes, csepp alakú karosszériát láthatóan a légellenállás csökkentése érdekében alakították ki.


Habár erős álcázás hivatott elrejteni az autó formai megoldásait, azért a fotók alapján néhány részlet mégis láthatóvá vált. A hűtőmaszk természetesen hatszögletű, amelyen vízszintes pálcákat helyeztek el, alul pedig kikandikál az elektromos hajtásrendszerű Hyundai modelleket megkülönböztető kékes betét is. A fényszórók hátrafelé íveltek lesznek, amely alatt újdonság lesz az eddig szériamodelleken nem látott függőleges led menetfény.


Hátul a szelíden ereszkedő tetővonalat egy markáns légterelő idom töri meg, amely alatt egy kiegészítő hátsó ablakot is elhelyeztek a tervezők, két oldalt pedig egy nagyobb méretű hátsó lámpatestet lehet kivenni az álca alatt.


A fotósnak első alkalommal sikerült egy gyors képet készítenie az új hibrid belső teréről is. Igaz, csak a hátsó ülés látszik a képen, ám ebből is látható, hogy az autó elfogadható méretű helyet kínál. A kéttónusú üléskárpitozás mellett a hátsó légbeömlőkön, valamint a belső kilincseknél itt is megjelenik a kékes betét.


A korábbi hírek szerint az új hibridet az elektromos mellett a konszern 1,6 literes, közvetlen befecskendezéses GDI benzinmotorja is mozgatja majd, amelyhez a saját fejlesztésű duplakuplungos automata váltót fogják kapcsolni. A hibrid mellett később konnektoros változat is készül az autóból, sőt, a most lefényképezett autón érdekes módon az emblémánál is találni egy különálló takaróelemet, pont olyat, mint amilyet oldalt, a tanknyílásnál alkalmaztak. Ennek alapján elképzelhető, hogy Németországba már a plug-in változat került.         

Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei