Csaknem duplájára nőhetnek a Hyundai eladásai Mexikóban


A Hyundai arra számít, hogy idén mintegy 83 százalékkal több autót tud értékesíteni Mexikóban, mint tavaly.

A Hyundai Motor szerint 83 százalékkal nagyobb a márka értékesítési eredménye 2015-ben, mint tavaly, amikor a koreai márka létrehozta saját képviseletét és belépett Latin-Amerika második legnagyobb autópiacára. Erről a Hyundai mexikói leányvállalata, a Hyundai Motor Mexico számolt be nemrég.


Pedro Albarran, a Hyundai Motor Mexico ügyvezetője egy interjúban elmondta, az autógyártó számításai szerint idén akár 22 ezer új Hyundai modell is elkelhet, a 2014-ben értékesített 12 ezerrel szemben. A nemrég felröppent híreket cáfolva Albarran közölte, a koreai cég nem tervez gyártóbázist létrehozni Mexikóban.  

A Hyundai Motor Mexico összesen 6 483 darab új modellt értékesített az idei év januárjától április végéig, amellyel a piaci részesedésük a tavalyi 1,1-ről 1,6 százalékra emelkedett. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a Suzukit megelőzve a Hyundai bekerült az ország tíz legnagyobb mexikói autómárka közé.


„Az eladási darabszámok egyelőre relatívan kicsik, de folyamatosan növekednek. Mexikó hatalmas piac, ahol továbbra is növelni szeretnénk jelenlétünket” – mondja Albarran. 


A Hyundai jelenleg fontolóra veszi egy újabb, harmadik gyártóüzem létesítését Indiában, illetve már megkezdték az építési munkálatokat a cég két újabb kínai üzeménél is. új gyártóbázis létesülhet az Egyesült Államokban is, míg a Hyundai csoporthoz tartozó Kia Motors jelenleg is építi saját összeszerelő üzemét Mexikóban.  

Forrás: reuters.comglobalpost.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei