Júniusban mutatják be a Hyundai új kisterepjáróját Indiában


A Hyundai Motor India hivatalosan is bejelentette, hogy a vállalat első kisterepjáróját június utolsó hetében mutatják be.

A vállalat Chennaiban található gyártóbázisa közelében már hónapok óta tesztelt új modell a júniusi premiert követően augusztusban kerülhet a márkakereskedésekbe, amely elsősorban a Renault Dusterrel, a Nissan Terranoval, a Volkswagen Cross Poloval, a Toyota Etios Crossal és a Fiat Avventurával verseng majd Indiában.   


Az autó külső formaterve a Hyundai Folyékony Szobrászat 2.0 stíluselemeit viseli majd magán, így a hangsúlyos hatszögletű hűtőmaszk mellett helyet kapnak a LED nappali menetfények, projektoros, hátraívelő fényszórók, stb. A kínai piacon ix25 néven tavaly megjelent újdonság várhatóan eltérő elnevezést kap majd Indiában, mérete azonban szinte változatlanok maradnak: 4 270 mm-es hosszúsághoz és 1 780 mm-es szélességhez 1 630 mm-es magasság párosul majd.   

A 2590 mm-es tengelytáv elegendő helyet biztosít majd az utasok és csomagjaik számára. Ahogyan arról már korábban beszámoltam, a kisterepjáró az i20 Active-hoz hasonló, kettős árnyalatú belső színvilágot kap majd és számos kényelmi és biztonsági felszereltséggel lesz kapható. Lesz többek között automata digitális klíma, fekete középkonzol, érintőképernyős navigáció, kéttónusú kormánykerék, de négy légzsák, blokkolásgátló és fékerőszabályozó is elérhető lesz az autóhoz.  


Habár hivatalosan még nem erősítették meg, a Hyundai új kisterepjáróját várhatóan három motorral gyártják majd: egy 1,4 literes benzines, egy ugyanekkora dízel és egy nagyobb, 1,6-os dízelmotorral. Az összes motor megtalálható már a Verna kínálatában is, ahonnan várhatóan a manuális és az automata váltók is származnak majd.  

Forrás: cartrade.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei