A BRIM országokban is jól teljesít a Hyundai


A dél-koreai Hyundai Motor bejelentette, hogy az első félév eladási adatai alapján Brazíliában, Oroszországban, Indiában és Mexikóban (BRIM) a vállalat autóinak átlagos piaci részesedése 10 százalék fölé került.

A Hyundai Motor összesen 415 006 autót értékesített a BRIM országaiban, vagyis Brazíliában, Oroszországban, Indiában és Mexikóban az idei év első félévében, amely 1,8 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi eredményeket. Eközben ezen országok összesített eladási adatai 12,5 százalékos csökkenést mutattak ugyanebben a hat hónapos időszakban.

A Hyundai márka piaci részesedése a stabil első féléves értékesítési eredményeinek köszönhetően június végére 10,3 százalékra nőtt, amely 1,5 százalékkal több, mint egy évvel korábban.  


Brazíliában a Hyundai összesen 100 497 új autót értékesített, amely ugyan 7,9 százalékkal kevesebb a tavalyinál, az autópiac zsugorodása miatt viszont piaci részesedése ugyanakkor 6,9-ről 7,9 százalékra emelkedett. Ugyanezen okból a 79 444 darabos orosz eladások 11,3 százalékos csökkenése a piaci részesedés 2,9 százalékkal 10,2 százalékra emelkedett.

Indiában viszont 8 százalékos többlettel 223 961 autót sikerült eladni az idei év első felében, aminek hatására piaci részesedésük 16,23 százalékra nőhetett. Mexikóban 11 104 Hyundai modell került ki a szalonokból, ami 1,8 százalékos piaci részesedésnek felel meg, de mivel a márka tavaly májusban lépett be a mexikói autópiacra, így itt nincs értelme viszonyítani.


A piaci elemzők szerint a fejlődő piacok erős eladási adatai idén kihatnak majd a Hyundai teljes exportteljesítményére is. az idei év első felében a Hyundai exportértékesítése 3,2 százalékkal 2,42 millió darabra csökkent.

Forrás: english.yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei