Kínában tesztelik az új Hyundai Tucsont


Miután a tavaszi Sanghaji Autószalonon tanulmányautóként megjelent, a Hyundai kínai képviselete megkezdte a Tucson harmadik generációjának országúti tesztelését.

A Hyundai még az áprilisi Sanghaji Autószalonon mutatta be a Tucson szériaközeli változatát, valamint annak konnektorról tölthető elektromos tanulmányát, amelyet kicsivel korábban, még a Genfi Autószalonon lepleztek le. A modell helyi szériaváltozatát várhatóan augusztusban mutatják be, amelyet követően a Beijing-Hyundai üzemében ősszel indul a sorozatgyártás.   


Habár a most felbukkant kémfotókon látható Tucson prototípus teljes álcát kapott, arra lehet számítani, hogy az autó formaterve alapvetően megegyezik majd a nemzetközi piacokra szánt változatokéval, legfeljebb átdolgozott lökhárítók, hűtőmaszk és lámparajzolatok jelenthetnek újdonságot, ahogyan azok a sanghaji tanulmányon is eltérőek voltak. A prototípus más formájú alufelniket is visel, ilyet a nemzetközi piacokon eddig még nem kínálnak az autóhoz.    


A tavaszi tanulmány belső kialakítása ugyan rejtve maradt, ám arra számíthatunk, hogy a kínai Hyundai Tucson is ugyanazt a műszerfalat kapja, mint európai változata. Ugyanígy felszereltsége is hasonló lesz a nemzetközi piacokon kapható változatokhoz, így LED nappali menetfény, sávtartó asszisztens, 8 colos érintőképernyős navigáció, tolatókamera, hátsó keresztforgalom-figyelmeztetés, önálló vészfékező rendszer és holttérfigyelő is Kínában is rendelhető lesz.  


A kínai Hyundai Tucson a hírek szerint az 1,6 literes T-GDI turbómotorral és hatfokozatú manuális, vagy a hétgangos duplakuplungos automatával lesz rendelhető. Az összkerékhajtási rendszer pedig külön opcióként lesz elérhető Kínában. A helyi üzemben készülő új Tucsont a régi ix35 fölé pozicionálják, később pedig érkezik a konnektorról tölthető plug-in hibridverzió is.  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei